FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdész szakszemélyzeti képzés – ESZR

Erdészeti Szakmai Rendszer használata a magán és az állami szektorban címmel az OEE és a DALERD Zrt. a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet szerinti akkreditált választható kiegészítő képzést hirdetett a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére. (15 kreditpont, Derekegyház)

Képzés akkreditációs száma: VKK-2024-00290 (15 kreditpont)

A képzés tárgya: A szakmai rendszer bemutatása, alkalmazásának lehetőségei a hazai erdőgazdálkodásban. A rendszer magánszférával való megismertetése, az erdőgazdaság által használt program segítségével.

Általános program bemutatás: A fejlesztő cég bemutatkozása után a program bemutatása általános tudnivalók ismertetése a program használatához. A program használatához szükséges regisztrációk menete előfizetési díjak bemutatása.

ESZR, TERI programok bemutatása: Általános szerkezeti struktúra bemutatása, működési elv elmagyarázása. (A képzés alatt a résztvevők saját laptopjaikat használva követhetik az előadást, ezzel az elmélet és a gyakorlat összeolvad). Az előadás során elsősorban a fahasználatokhoz (fakitermelési terv, tervezett fahasználati bejelentő, műveleti lapok, tény jelentés) és az erdőművelési tevékenységekhez kapcsolódó (erdőművelési terv. tervezett erdőgazd. bejelentő, tény jelentés) tevékenységek kerülnek átbeszélésre konkrét példákkal. Továbbá az előadás során az erdővédelmi kárbejelentők elkészítéséről is szó lesz.

Riportok, térképek használat: Az erdőállomány nyilvántartáshoz, erdőgazdálkodási tevékenységekhez tartozó riportok előállítása, mikor milyen táblázatok tudják segíteni az erdőgazdálkodó, szakirányító munkáit. Kiemelten a fakitermelések tervezéskor használandó riportokra. Újabb riportokra előállítására, valamint a meglévők javítása módosítására lehet javaslatokat tenni. Az excel táblák felhasználói szinten történő alkalmazása, módosítása. Az ESZR3-ban a térképi modul nagy mértékben megváltozott, több új funkció is beépítésre került. A korábban használt kezelőgombok is nagy mértékben megváltoztak így szinte teljesen újból meg kell tanulni annak a kezelését. A térképek nyomtatása is teljesen megváltozott, mivel sűrűn van használva ennek megtanulása igen fontos. Munkafelületek (poligon, vonal pont) létrehozása, szerkesztése is mindennapos feladat, pontos ismerete elengedhetetlen mivel az így szerkesztett térképek hatósági eljárások részét képezik.

A képzés célja: A mindennapi munkákhoz szükséges szalmai rendszer alapos ismerete, fejlesztésének segítése.

Képzés előadói:
Konczos Tibor
Szűcs Kálmán
Cseh-Szombaty Péter
Szrnka Mihály

Előadások (4 óra):
– Naviscon Zrt. bemutatkozása, program bemutatása, tervek, jövőkép.
– ESZR, TERI program bemutatása program használat ismertetése.
– Nyomtatványok-térképek előállítása, paraméterezés, riportok kezelése.

Gyakorlat (3 óra):
A fent felsorolt előadások gyakorlati példákon történő bemutatása.

Képzés óraszáma: előadás: 4 óra gyakorlat: 3 óra

Képzés helyszíne: Derekegyház Ördöngös 1
Képzés időpontja: 2024. szeptember 10.
Képzés min./max. létszáma: 100 fő

Részvételi díj: 12 500 Ft/fő (Jelentkezési határidő 2024.08.30.)
Regisztráció, jelentkezés: https://forms.gle/EmyLRV7bQzJjHfGs9

forrás: AM Erdőrendezési/Erdészeti Főosztály

Előző cikk

Erdő = befektetésre javasolt

Következő cikk

HS 4411 Farostlemez import-export 2015-2023.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések