FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

10 millió TV

A 10 millió Fa új ágat növeszt. Ha a vírus miatt az idén a tervezettnek megfelelő módon és mértékben fákat nem, attól még gondolatokat ültethetünk!

Ezért jutott eszünkbe, hogy a Föld Hete tervezett nagyszabású ünnepi ültetési akciója helyett, olyan gazdag programot állítunk össze, amely segíthet számunkra eligazodni a jelen zavaros és a jövő kétségekkel teli dimenzióiban. Az április 18-a és 26-a közötti időszakra tervezett akcióhét nulladik napján, azaz 17-én pénteken indítjuk el hangzatos nevű 10 millió TV-nket.

A mostantól kezdve április 26-ig minden koraeste 18h-kor kezdődő Zoom/facebook live adásaink a Hogyan legyen utána? gyűjtőcímet kapták, ugyanis tényleg a jelen legfontosabb kérdésének ezt tartjuk.

A vírusról azt gondoljuk az emberi tevékenység hatására megrendült ökológiai rendszer fájdalmas tünete az emberiség számára. Ha eddig a globális felmelegedés, vagy a földi légkör széndioxiddal telítődése okozott fejtörést, úgy a koronavírussal ehhez fölzárkóztak a tudósok által már korábban megjövendölt epidemológiai problémák.

Hogyan akarjuk az emberiséget kirángatni ebből a zsákutcából? Mire és mennyi esélyünk van? Hogyan kellene változtatni az életünkön? Ezeket és még számos fontos aktuális kérdést fogunk körbejárni az elkövetkező napokban.

Az izgalmas kérdésfelvetések megválaszolásához jelentős tudósok, gondolkodók, közgazdászok, etológusok, biológusok, klímaszakértők és művészek csatlakoztak, mint saját szakértőink mellett Pokorny Lia, Lányi András, Köves Alexandra, Jaksity György, McMenemy Márk, Takács Sánta András, Molnos Zselyke, Rosta Gábor, Gálhidy László, Csepeli György, Prieger Zsolt, Babarczy Eszter, Kollár Klemencz László, Noár, Gagyi Ágnes, Jordán Ferenc és még számosan.

Néhány cím az elkövetkező napok előadásaiból

– “Már semmi nem lesz ugyanolyan utána”

– A gazdasági válság, mint esély

– Kisközösségek

– Kertek Kora

– Planetáris egészség vagy nagy testvér?

– Változó étrend

– Hír és valóság

– Az újraszerveződő család

– Hit és ökológia

– A holnap háza, a holnap városa

A Hogyan legyen utána adásai április 17-26 között minden koraeste 18h-kor tekinthetők meg élőben a 10 millió Fa facebook oldalán. A Föld Hete után pedig heti egy alkalommal péntekenként fog jelentkezni.

Vigyétek hírét, osszátok széles körben.

Legfőképpen pedig nézzétek és hallgassátok.

Műsorvezetők: Bojár Iván András, Fázold Helga, Novák Péter, Tüske Ferenc.

Forrás: 10 millió Fa

Előző cikk

Tovább ültetik a 10 millió fát Magyarországon

Következő cikk

Több mint 20 ezer fát ültetett a 10 millió Fa közösségStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…