FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány tevékenysége

2020-ban immár 25. éve működik a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány, a FAEKA. Kutatási eszközökre és hallgatói kutatásra tud pályázati alapon támogatást adni a hozzá érkezett adományokból.

A Henkel Magyarország Kft. által 1995-ben alapított, idén 25 éves Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán folytatott kutatási és oktatási célú tevékenységeket. Alapítása óta az alapító által biztosított alaptőkéből, több vállalat támogatásából, egyéni támogatásokból, valamint az adófizetők által befizetett adó közhasznú célra évente felajánlható 1 %-ából összegyűlő pénzügyi alapból gazdálkodik. A kuratórium tagjai tevékenységüket társadalmi munkában végzik, sem személyi juttatásra sem költségtérítésre nem tartanak igényt.

Támogatóink célzottan az alábbi két területen nyújthatnak segítséget a Kar hallgatóinak az alapítvány bankszámlájára történő befizetéssel.

Kutatási eszközpályázat

A kiutalt támogatási összeg elsősorban a diplomatervezők, szakdolgozat készítők és doktoranduszok kutatási munkájához kapcsolódó eszközök beszerzését szolgálja. A támogatások odaítélése pályázati formában történik az alapítvány kuratóriumának elbírálása alapján. Az utóbbi években 1-1,5 millió forint támogatási összeg került kiutalásra, elsősorban olyan eszközök beszerzésére, amelyek a Karon maradva, hosszú távon segítséget nyújtanak a kutatásokban. A rendelkezésre álló keret évente 8-10 pályázat támogatását teszi lehetővé.

A 2019. évi TDK konferencia.

Molnár Sándor Hallgatói Kutatási ösztöndíj

A támogatási összeget az alapítvány kezelésében lévő Molnár Sándor Emlékalap végzi. Az ösztöndíj a Faipari Mérnök BSc és MSc szakos hallgatóit támogatja kutatási tevékenységük ösztönzésére céljából. A díjazottak a kiemelkedő kutatási eredményeiket a kari és országos TDK konferenciákon bemutató hallgatók közül kerülnek ki.

Az Emlékalap támogatja a Simonyi Károly Karon évente kétszer megrendezésre kerülő Önálló labor/Projekt feladatok Konferencia helyezettjeit egyszeri ösztöndíj formájában. Ezen felül az idei tanévtől a Tudományos Diákkori Konferencia helyezettjei is már ebből a keretből részesültek támogatásban. Az Emléklapnak ezen rövid idő alatt is sikerült azon célját megvalósítania, hogy a faipar témaköréhez tartozó kutatásokban résztvevő tehetséges hallgatókat ösztönözze kutatási témájuk továbbvitelében. Ösztöndíjasaink között található már dékáni dicséretben, illetve a legutóbbi Országos Tudományos Diákkori Konferencián különdíjban részesült hallgató is.

Kedvezményezett: Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány

Bankszámlaszám: 12001008-00154835-00100003

          IBAN: HU73 1200 1008 0015 4835 0010 0003

Felajánlásaikat ezúton is köszönjük!

Forrás: FAEKA

Előző cikk

Az unió Biodiverzitás Stratégiájának erdészeti vonatkozásai

Következő cikk

Látványos fázisához érkezett a gödöllői uszoda építéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések