FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Molnár Sándor Emlékalap

Professzor Dr. Molnár Sándor közel tíz évig volt a Henkel cég által alapított Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány (FAEKA) elnöke.  Halála előtt (2015 december) úgy rendelkezett, hogy tisztelői csokrok helyett egy szál virágot hozzanak sírjára. A koszorúkra, csokrokra szánt összeget utalják a FAEKA számlájára és az alapítvány fordítsa azt a Faipari Mérnöki Kar hallgatóinak képzésére.

A számlára érkezett összeg akkor 750 000 Ft volt, melynek felhasználásáról a kuratórium hivatott dönteni.

Az alapítványról szóló rendelkezések alapján a számlán lévő pénzt adómentesen a kar részére vásárolt eszközök, vagy ösztöndíj formájában kerülhetnek kifizetésre.

Varga Jenő (soproni faipari mérnök) és Ecseri József (Henkel) azzal a gondolattal állt elő, hogy a FAEKA keretén belül alapítsanak egy külön alapot, melynek célja kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók tevékenységének ösztöndíj formájában történő elismerése. Javasolták, hogy rendelkezésre álló pénz kezelésére hozzák létre a

Molnár Sándor Emlékalapot

 Dr. Alpár Tibor a kuratórium jelenlegi elnöke és az alapító képviselője  Dr. Fábián Ágnes ügyvezető igazgató, valamint Molnárné Posch Paula Molnár úr özvegye  hozzájárulását adta a javaslathoz.

Ezzel a döntéssel FAEKA számlájára érkező pénzösszegek két csoportra kerültek könyvelésre. Az utalásokon az EMLÉKALAP megjegyzéssel ellátott összegek a Molnár Sándor Emlékalap céljainak megvalósítását biztosítják.

Az Emlékalap működésének koordinálását Dr. Komán Szabolcs (SKK Kar) és Ecseri József végzi. Kiemelkedő segítséget kaptunk Tóth Kázmér faipari mérnöktől (Scabelló Bt. Szeged) aki felajánlotta, hogy elkészít egy emlékplakettet Molnár Sándor arcképével és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató nevével.

Az elismerések és az emlékdíj odaítélését a kar oktatói végzik.

A szervezők az Emlékalapot 2015-ben megnyitottuk cégek- és magántámogatók részére.

Az elmúlt években 25 cég és 24 magánszemély vállalta a támogatást, túlnyomó részük ismétlődően.

A 2015-2020-ig terjedő időszakban 30 hallgató részesült ösztöndíjban, ketten, Eső István és Kelemen Norbert Emlékplakettet is átvehettek. A  két hallgató a az országos TDK-n elért eredményeikért a plaketten túlmenően 50 000 Ft. ösztöndíjban részesültek. A Projekt Feladatok konferencián, valamint a karon végzett TDK-n és az Önálló Labor Konferenciákon 10 -50 000 Ft. közötti ösztöndíj került kifizetésre.  Eddig összesen 950 000 Ft. került kifizetésre.

Az Emlékalap szervezői  tovább folytatják tájékoztató kampányukat, remélve, hogy hosszú éveken keresztül működtethető a jól teljesítő hallgatók támogatása.    

forrás: FAEKA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vatikán ünnepi kellékei

Következő cikk

Gazdaságátadás tervezett keretei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…