FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Interjú – Veres Ádám egyedi bútorgyártó

Az Érden élő és alkotó Veres Ádám fából és műgyantából állít elő egyedi bútorokat. A tervező grafikus végzettséggel rendelkező fiatalember az édesapjának segítve belekóstolt a famegmunkálásba, ezért amikor saját részére megálmodott egy különleges íróasztalt, bátran belevágott a megvalósításba.

Az egyszerinek tervezett munkából az üzlet annyira beindult, hogy Viawood néven ez év tavaszán egyéni vállalkozást is alapított.

Az interneten látott példát arra, hogy fa és műgyanta felhasználásával mennyire különleges bútorok állíthatók elő, s mivel famegmunkálással már foglalkozott és hobbiszinten a gyantával is, ennek “ötvözéséből” elkészítette magának az egyedi íróasztalát. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a barátoktól, majd azok ismerőseitől is érkeztek megrendelések. Szinte bármit elkészít, amit a megrendelő kitalál.

Néhány kép a munkásságáról:

Az 5. podcast elérhető az alábbi linkeken:

Soundcloud

Spotify

Előző részek:

4 – Miklósi Ádám

3 – Kala Tibor

2 – Wilheim Gábor

1 – Pintér-Péntek Imre

Forrás: faipar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hamis raklapokból szociális tűzifa lesz

Következő cikk

Kiderült, hogy mi fán terem az erdő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…