FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bababútorgyár fejlesztése

A Faktum Bútor Kft. megvalósította a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00011 pályázatát, melyet a Magyar Multi Program keretében az Európai Unió és Magyarország központi költségvetése 222,02 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő összeggel támogatott.

A kiemelkedő teljesítményű és jelentős növekedési potenciállal rendelkező Faktum Bútor Kft. a bútorgyártáshoz nélkülözhetetlen fejlesztéseket hajtott végre a támogatás segítségével, mellyel Európa meghatározó bababútorgyártó márkájává válhat.

A 2022 decemberében záruló projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg. A cég bővítette és korszerűsítette az eszközparkját, a raktározás zavartalan működéséhez készáru raktárt épített, targoncázható polcrendszerrel illetve a logisztikai kiszolgálás támogatására és fejlesztésére kültéri betonozást valósított meg, valamint úszókaput és kerítést épített. Az új eszközök növelik a gyártási kapacitást, az új készáru raktárcsarnok pedig a megnövekedett gyártási kapacitás által generált raktárkapacitás növekedési igényt elégíti ki. A fejlesztések hatékonyabbá és modern iparivá teszik a korábbi manufaktúra jelleggel működő vállalkozás termelékenységét, mely pozitívan hat az eredményességre is. A pályázat keretében megvalósult tevékenységek támogatják a piaci részesedés növelését a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt, mely a vállalkozás alapvető stratégiai célja.

A 222,02 millió forint európai uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés, raktárépítés és infrastrukturális fejlesztés valósult meg.

A Faktum Bútor Kft. a projektet Újszentivánon, a Szigeti utca 15. (hrsz. 538) szám alatt valósította meg.

forrás: Faktum Bútor Kft.

Előző cikk

Dráguló fafűtés

Következő cikk

Csináljuk együtt – másképp, mint mások! 2.rész



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések