FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

CLT ház szeretettel Finnországból

Az Ortraum Architects stúdió tervei alapján készült CLT panelekből kialakított kabint a finnországi Nunnanniemi félsziget csücskére építették.

Csend, nyugalom és tökéletes panoráma a tóra

A mindössze 15 m2-es ház formája egy kápolna arányait idézi. A teljes egészében fából készült épület CLT panelekből, külső borításként vörösfenyőből és hatalmas üvegfelületekkel készült.

A CLT, mint építőanyag kiválasztását az anyag szépségén kívül a környezeti hatások figyelembevétele, a ház leendő atmoszférája és nem utolsó sorban maga az építés “kíméletes” megvalósítása indokolta.

A fa, mint textúra a belső teret is meghatározza. Minimális mennyiségű bútor, semmi felesleges tárgy vagy optikai szennyezés.

Idehaza a JAF Holz Kft. portfóliójában találunk hasonló projekteket. A forgalmazás mellett a cég projektekért felelős mérnökei a kivitelezésben és a tervezési folyamatokban is segítséget tudnak nyújtani.

Az építés alkalmával egyetlen napra ideiglenes utat építettek. A nagyméretű üvegtáblát és a CLT paneleket így közvetlenül az építés helyszínére tudták szállítani. A daruzás nagyban könnyítette és gyorsította az építést.

A CLT panelekből való építés környezettudatos, gyors, milliméter pontosan tervezhető folyamat.https://www.youtube.com/embed/ecnr4vDphuw

Forrás: robinwood

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hordó Hotel Hollandiában

Következő cikk

A LEITZ új hydro gyalufejeStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések