FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtérképen az erdőrészlet fatermési adatai

Magyar Közlöny 2020. évi 288. számában megjelent a 647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályairól. A rendelet 3. mellékelte tartalmazza az értékbecslési ajánlat elkészítésének szabályait.

 

Az értékbecslési ajánlat alkalmazásához az erdőrészletek és az erdőgazdálkodási tevékenységet közvetlenül szolgáló földterületek területét hektár mértékegységben, az erdőrészlet főfafajának fatermő képességét m3/hektár/év egységben, az erdőrészlet fajlagos fatérfogatát m3/hektár egységben a Erdőtérképen (Magyarországi Erdészeti Webtérkép) az alábbi módon érhetjük el:

 

Az erdőrészlet információk az erdőrészlet alakzatára kattintással alapértelmezetten megjelennek. De a funkció az Elem információ gomb  megnyomásával érhető el.

A megjelenő táblázat tartalmazza az erdőrészletek nyilvános adatait: Értékbecsléséhez fatermőképesség adat (Ftk); Értékbecsléséhez fakészlet adat (V). Ha az adat, hosszúsága miatt nem látszik teljesen, az információs panel átméretezhető, az oszlopszélesség egyénre szabható. (a honlap újratöltésével a méret visszaáll az alapértelmezettre) Valamint javasoljuk a letöltés funkciót, amely CSV (pontosvesszővel elválasztott egyszerű szöveges formátum) és XLS formátumban teszi elérhetővé az erdőrészlet összes adatát.

 

Forrás: NFK Erdészeti Főosztály

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gazdaságos méretű erdőbirtokok kialakítása a cél

Következő cikk

Fejlesztések a nógrádi és a Bükk-vidéki geoparkoknálStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések