FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Könyv az 50 éves Zalaerdő Zrt-ről

 

Ennek apropóján az állami erdővállalat könyvet jelentetett meg a cég elmúlt fél évszázadáról Zalai erdők varázsa címmel. A kötethez – melyet Steyer Edina pr-előadó és Varga Attila vezérigazgató-helyettes, gazdasági igazgató szerkesztett – Nagy László nyugalmazott gazdasági igazgató írt előszót. Ebben így fogalmaz: ‘A könyv emléket kíván állítani a zalai erdőkért dolgozó embereknek, mert az elért eredmények, a megvalósuló fejlődés a természetet és az erdőt tisztelő, jól felkészült szakemberek nélkül nem jöhetett volna létre’.

 

 

Belül számos, már-már muzeális értékű, illetve napjainkban készült fénykép kapott helyet (Reprodukció: Szakony Attila)

 

A könyv szerzői többek között bemutatják az egyes tevékenységi körök jellemzőit, a termelési technológiák és eszközök fejlődését, a vállalat elért eredményeit, az erdészeti egységek történeti vonatkozásait és a szervezeti változásokat. Mindezeket tanulmányozva az olvasó leszűrheti: az elmúlt fél évszázad alatt a szakma és az alkalmazott technológiák rohamos fejlődésével a vállalat képes volt lépést tartani. Az oldalakat lapozgatva megismerhetjük az egyes tájegységek jellemzőit, a gazdálkodást befolyásoló változó természeti tényezőket és az éghajlati hatásokat. A részben szakmai, de az erdők világa iránt csupán műkedvelő amatőrként érdeklődő olvasók laikus voltát is szem előtt tartó, ezért közérthetően megfogalmazott leírásokat látványos illusztrációk, grafikonok, ma már történelmi jelentőségű, fekete-fehér, valamint a napjaink erdeit és a csodálatos zalai tájat bemutató, szemet gyönyörködtető színes fotográfiák teszik még élvezhetőbbé.

A kötet összeállítása nagyjából egy évet vett igénybe és igazi csapatmunka volt – tudtuk meg Steyer Edinától. – Az egyes fejezetek megírására a legilletékesebb jelenlegi, illetve nyugalmazott munkatársakat kértük fel, akiknek tudása és munkája is hozzájárult a társaság működéséhez, sikereihez az elmúlt évtizedekben. Sajnos, a tavalyi évben tervezett jubileumi ünnepségünk – és vele együtt a könyv ünnepélyes bemutatója – a járvány miatt elmaradt. De abban bízunk, hogy az idei év első felében mindkettőt be tudjuk pótolni.

Forrás: zaol.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Racionalizálni a termékszerkezetet

Következő cikk

Gazdaságos méretű erdőbirtokok kialakítása a célStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések