FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zalaerdő szállásfejlesztései

A Zalaerdő Zrt. két szállásának korszerűsítését támogatta az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programban: megújult a Kéktúra mentén fekvő Zsigárdi Erdei Lak, a Csömödéri Turistaszálló pedig zöld energiával üzemel a jövőben. Az ünnepélyes avatót július 5-én tartottuk Zsigárdon.

Az erdei lak felújításával az volt a célunk, hogy fenntartható módon meghosszabbítsuk a turisztikai időszakot azáltal, hogy megújuló energia segítségével biztosítjuk az épület fűtését, állandó hőmérsékleten tartását, amelyet elősegít a ház szigetelése és a nyílászárók cseréje is – mondta az ünnepségen Rosta Gyula vezérigazgató. – A felújítás a gépészeti rendszer energetikai korszerűsítését, a külső-belső felületek korszerűsítését foglalta magában. Hőszivattyúról működtetett radiátoros központi fűtésrendszert építettek ki, az épület kisebb belső átalakításával tizenkettőre nőtt a férőhelyek száma.

A Zalaerdő a zsigárdi fejlesztésekre 25,4 millió forintos kormányzati támogatást kapott az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Irodától.

A Csömödéri Turistaszálló épületének elektromos áramellátását már napelemek biztosítják. A háztartási méretű kiserőmű telepítésére 13,6 millió forint támogatást adott a Kormánybiztosi Iroda, amely a ház vendégei számára zavartalanul termeli az áramot.

Az eseményen Kovács Ferenc vadgazdálkodási főosztályvezető köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben az Agrárminisztériumhoz tartozó gazdasági társaságoknál több mint 20 milliárd forintért ezer közjóléti helyszínen történtek fejlesztések.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, az aktív turizmus terén nagyot léptek előre. Az elmúlt három évben közel száz turista- és kulcsosház felújításához adtak támogatást. Mint mondta, ezek az épületek a mai kor igényeinek maximálisan megfelelnek.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos úgy fogalmazott, hogy sok kistelepülésnek óriási szüksége van arra a gazdasági fellendülésre, amit a turisztika adhat a vidéknek.

Dél-Zala a Börzsöny és a Mátra mellett egyike annak a három kiemelten fontos régiónak, amelyeknek aktív turisztikai fejlesztési stratégiája előkészítés alatt áll, így a jövőben további újdonságokra lehet számítani a térségben.

forrás: Zalaerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdősítéssel csapadéktöbblet

Következő cikk

Újra látható Szent István kardja a sólyi dombon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések