FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni Egyetem Területi Innovációs Platform

2021. május 26-án alakult meg Sopronban a Területi Innovációs Platform.

 

A Soproni Egyetem közel három évszázados hagyományokkal rendelkező, nagymúltú, hazánkban egyedülálló képzéseket is gondozó intézmény. Az oktatási egységeire jellemző különleges tudásbázis, az erre épülő innovációs potenciál alapvetően meghatározza az Egyetem szerepét a hazai felsőoktatási intézmények között. A szakmai, piaci partnerekkel, intézményekkel, Sopron városával való együttműködésekkel az egyetem a régió fejlődésének motorja kíván lenni. 

Az egyetemen folyó innovációs tevékenység támogatása céljából a Soproni Egyetem létrehozta a Vállalati Kapcsolatok és Innováció Központot (VKIK), amely tudástranszfer és sales feladatokat lát el. A központ célja az ipari partnerekkel való kapcsolatok és KFI együttműködések megerősítése, a fejlesztésekben rejlő kockázat minimalizálása, ezáltal az egyetemi technológiák vonzóvá tétele piaci szereplők számára.

 

Az Egyetem 2008-2012 között több nagy infrastrukturális pályázatot valósított meg, amelynek kapcsán jelentős épület és eszközberuházás történt. Ennek hatására kibővültek a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar és az Erdőmérnöki Kar kutatási, vizsgálati lehetőségei, és létrejött a Nyugat-magyarországi Egyetem Központi Vizsgálólaboratórium (KVL). A KVL tevékenységét az MSZ EN ISO 17025:2005 szabványnak megfelelően szigorú Minőségirányítási Kézikönyv ill. önálló Szervezeti és Működési Szabályzat szerint végzi. A KVL tevékenysége az alábbi területekre terjed ki: faipari anyagvizsgálatok, faipari termékvizsgálatok, hőkezelőüzemek ellenőrzése, építőanyagok tűzvédelmi megfelelősége, papír vizsgálatok, környezetvédelmi vizsgálatok, talajvizsgálatok, növényvizsgálatok.

A Soproni Egyetem várja azoknak az országos és területi szereplőknek, vállalkozásoknak a jelentkezését, akik a TIP keretében szorosabb kapcsolatot szeretnének kialakítani az egyetemmel, illetve a régió innovációs szereplőivel.

 

A Területi Innovációs Platformhoz való csatlakozás díjtalan. A kitöltött és cégszerűen aláírt csatlakozási nyilatkozatot a remenyi.andrea@uni-sopron.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

 

Alapító Nyilatkozat

 

Kitöltöm a csatlakozási nyilatkozatot

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal:

E-mail cím: remenyi.andrea@uni-sopron.hu

Honlap: http://vkik.uni-sopron.hu/teruleti-innovacios-platform

Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 4.

Forrás: NKFIH

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hazai akácmézből hiány lehet idén

Következő cikk

Meghívó EduWood Workshopra



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések