FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Akkreditált bútoripari vizsgálati szolgáltatások

A Soproni Egyetem vezetése az oktatási anyagok átvizsgálása és megújítása után a szolgáltatások felmérését és megújítását is tervezi. Ennek első lépéseként az Akkreditált bútoripari vizsgálati szolgáltatások értékelésére kerül sor, melyhez az egyetem a faipari szakemberek segítségét kéri.

HAGYOMÁNY ÉS MINŐSÉG
A SOE Központi Vizsgálólaboratórium tevékenységét az MSZ EN ISO 17025:2017 szabványnak megfelelően szigorú Minőségirányítási Kézikönyv ill. önálló Ügyrend szerint végzi. A SOE Központi Vizsgálólaboratórium a nagy múltú FAIMEI és az EFVL vizsgáló laboratóriumok munkáját egyesítette és folytatja, immár 70 éves múlttal. Tevékenységi körünket folyamatosan fejlesztjük, alakítjuk a piaci igények figyelembe vételével, hogy a partnereink igényeit minél jobban ki tudjuk szolgálni. A KVL-t akkreditáló Nemzeti Akkreditáló Hatóság nemzetközi tagságai révén jegyzőkönyveink nemzetközileg elfogadottak.

Amennyiben lehetősége van rá, kérjük töltse ki a linken szereplő kérdőívet, így segítve a szoláltatások fejlesztését:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmWsoxOMlURSL0GFqwRkAS-INmxfYkqS52KUtJHqB2PlRJZg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

BÚTORVIZSGÁLATOK
A termékfejlesztés és a piaci elvárások megfelelő minőségbiztosítást és rendszeres termékvizsgálatokat igényelnek. Az akkreditált termékvizsgálatok mindennapi aktualitását és fontosságát nagy gyártók példáin keresztül tapasztalhatjuk. A gyártók és értékesítők számára fontos a vevői elégedettség, a megfelelő minőség folyamatos biztosítása és annak ellenőrzése. A vásárlói igények az ergonómia, esztétikum és a magasabb minőségi és környezettudatos alapanyagok, termékek felé tolódnak, ami folyamatos fejlesztést igényel a gyártóktól.
A Soproni Egyetem akkreditált Központi Vizsgálólaboratóriuma független szervezetként, hitelesen tudja szabványos vizsgálatokkal igazolni az alapanyagok és termékek szabványkövetelményeknek való megfelelését.
A vizsgálatok széles körűek, a bútortermékek és alapanyagaik tekintetében biztonsági követelményeiket, stabilitásukat, tartósságukat, szilárdságukat, formaldehid kibocsátásukat és felületi ellenállásukat tudjuk vizsgálni. A termékvizsgálatok elvégzéséhez szükségünk van a vizsgálatra szánt termék dokumentációjára és legalább 1 db termékre (bútor). A vizsgálatok idő igénye változó, minden egyes esetben; mindez függ a termék összetettségétől (pl. szekrényesetében – fiókok, ajtók száma, ajtó típusa, vasalatok működése, polcok száma stb.) és az elvégzendő vizsgálatoktól. A statikus terhelési vizsgálatok valamint a felületvizsgálatok rendszerint egy héten belül elvégezhetők. A formaldehid kibocsátás vizsgálatok (szabványtól függően – USA és japán is!) akár 28 napot is igénybe vehetnek, míg a ciklusos vizsgálatok akár 38 napig is eltarthatnak! A vizsgálatok minimális időszükséglete vizsgált típusonként is eltérő.

Igény szerint egyéb – nem akkreditált – vizsgálatokat is végzünk, amelyekről vizsgálati jegyzőkönyvet és szakvéleményt állítunk ki a Soproni Egyetem részéről. Termékfejlesztési céllal is várjuk a megkereséseket, a fejlesztés során bevizsgáljuk a prototípusokat, amely tapasztalatok alapján a termék
tökéletesíthető, továbbfejleszthető.
A hatékony együtt működés érdekében, konkrét érdeklődés esetén, kérjük, hogy e-mailben csatolt dokumentációval, fotóval forduljon hozzánk bizalommal.

A SOE KVL bemutatkozó anyag pdf-ben.


A felméréssel kapcsolatban Dr. Alpár Tibor László egyetemi docens, innovációért és vállalati  kapcsolatokért felelős rektorhelyettes 2022.04.07-én a Construmán fog röviden tájékoztatást tartani.

Köszönjük közreműködésüket és segítségüket!

FATÁJ szerkesztőség

Előző cikk

Finn előrejelzés - drágulni fog a fa

Következő cikk

Április 6-tól beadható az egységes kérelemStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

ÉKM lesz az ÉBM

Az Építési és Beruházási Minisztérium 2022. decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium elnevezéssel működik tovább. Lázár János építési és…
Total
0
Share