FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az EUSTAFOR tisztújítása

Reinhardt Neft, a Bayerische Staatsforsten AöR ügyvezető igazgatóját újraválasztották az EUSTAFOR elnökévé a következő két évre. Aigar Kallast, a Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) igazgatóságának elnökét újraválasztották alelnöknek.

Reinhardt NEFT, az EUSTAFOR elnöke és Aigar KALLAS, az EUSTAFOR alelnöke

A Közgyűlés megválasztotta a Végrehajtó Bizottság tagjait is, kibővítve a bizottságot az olasz ANARF bevonásával.

2021. június 10-én az EUSTAFOR közgyűlését ismét online tartották, és újraválasztotta Reinhardt Neft-et, a Bayerische Staatsforsten AöR ügyvezető igazgatóját az EUSTAFOR elnökévé egy újabb kétéves mandátumra. “Nagyon köszönöm a tagok bizalmát” – mondta Reinhardt Neft a választások után. A legutóbbi, 2020. szeptember 8-i közgyűlésen alelnöki kinevezést követően Aigar Kallast a következő két évre az EUSTAFOR alelnökévé választották. Az EUSTAFOR elnökén (Németország – Bajorország) és alelnökén (Észtország) kívül a Végrehajtó Bizottság további tagjait kétéves időtartamra választották meg, köztük a Metsähallitus (finn), Lesy České Republiky s.p. (Cseh Köztársaság), Office National des Foréts (Franciaország), Coillte (Írország), Lasy Panstwowe (Lengyelország), ROMSILVA (Románia), Sveaskog AB (Svédország) és ANARF (Olaszország).


A közgyűlés a választások mellett az egyesület számára szükséges törvényi határozatokat is meghozta. Az EUSTAFOR tagjai – dinamikus és hatékony szervezetek, amelyek közel 25 európai ország állami erdőit kezelik – rendszeresen összeülnek, hogy megosszák egymással tudásukat és know-how-jukat, nemcsak egymással, hanem az erdészeti ágazat többi érdekeltjével és az EU döntéshozóival is. Álláspontjaikat az Európai Unió erdőterületének körülbelül 1/3-ában alkalmazott sikeres és ellenőrzött szakértői gyakorlatokra alapozzák, köztük 14 millió hektár védett területen. Konzultatív megközelítésük lehetővé teszi számukra, hogy releváns, értékes és megbízható hozzájárulást nyújtsanak az EU politikájának kidolgozásához.


Forrás: ForestPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Horizont Európa munkaprogram

Következő cikk

Ültessük gyakorlatba a fenntarthatóságot!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések