FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Romsilva tömeges elbocsátása

Nem mond le leépítési tervéről a környezetvédelmi minisztérium és a Romsilva vezetősége, 415 alkalmazottjától válik meg az országos erdőgazdálkodási társaság – számolt be hétfőn a Silva Erdészeti Szakszervezeti Szövetség.

Közleményük szerint a tömeges elbocsátás „teljesen törvénytelen, erkölcstelen és indokolatlan”, tekintve, hogy a Romsilva a jelenlegi személyzeti struktúrával is a vártnál nagyobb profittal zárta a 2021-es évet, és valamennyi műszaki-gazdasági mutatót teljesített.

A szakszervezeti szövetség szerint a 415 alkalmazott a hétfői nap folyamán kapja meg az elbocsátási papírt. Közülük 223-an munkások, 192-en az adminisztratív személyzet tagjai. Az érdekvédelem emlékeztet, még tavaly novemberben megtámadták a bukaresti törvényszéken a Romsilva igazgatótanácsának vonatkozó határozatát, amelyik jelenleg két per tárgyát képezi.

Ezzel párhuzamosan több ízben is tiltakoztak a környezetvédelmi minisztériumnál az elbocsátási eljárás leállítását követelve, támogatást kértek ehhez a munkaügyi tárcától is, decemberben pedig Nicolae Ciucă miniszterelnököt is tájékoztatták a Romsilva helyzetéről, és kérték, lépjen közbe a 415 alkalmazott menesztésének megfékezéséért. „Úgy tűnik azonban, hogy senkit nem érdekel annak a 415 embernek a sorsa, akik munkahely nélkül maradnak a tél kellős közepén – fogalmazott közleményében a Silva Erdészeti Szakszervezeti Szövetség” – közölte az Agerpres.

forrás: KronikaOnline

FATÁJ kiegészítés: ismereteink szerint a Romsilva alkalmazottainak száma 16500 fő, tehát kb. 2,5%-os létszámcsökkentés zajlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erősödő olasz faipari gépgyártók

Következő cikk

Finavia - a megújult Helsinki repülőtérStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések