FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 80., 2021/26. adás

Állatvédelem és felelősségteljes gondoskodás / Többfunkciós központtal a vadászatért / Június végén az erdő szélén… / Tiszta erdő, gondos ember / Erdő Ernő bácsi meséi – Csaláncsípés / Gasztro percek – Brassói aprópecsenye

Állatvédelem és felelősségteljes gondoskodás (5:29)

Napjainkban az állatvédelmi tevékenységek egyre nagyobb szerepet kapnak a társadalomban. Sajnos egyre gyakrabban hallani bántalmazott, rossz körülmények között tartott háziállatokról. Korábbi adásunkban már bemutattuk Bambi és nevelőanyja, Marianna Schallenberg különleges kapcsolatát. A grófnő hatalmas állatkedvelő hírében áll és igyekszik minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Ezúttal saját otthonában látogattuk meg, négylábú kedvencei körében.

Többfunkciós központtal a vadászatért (4:11)

Az Országos Magyar Vadászkamara, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezetének szerteágazó munkája a vadászok vizsgáztatásától a gyermekek élményszerű oktatásáig számtalan elemből áll. Ezen események megszervezéséhez most egy új székház is segítségül szolgál majd.

Június végén az erdő szélén… (3:10)

Szápár, Balinka, Isztimér, Bakonycsernye. – mai adásunkban a Bakony keleti végeinél, a Móri-árok melletti területeken pillantunk bele a nyári erdő mindennapi életébe.

Tiszta erdő, gondos ember (5:02)

Korunk és a társadalom egyik legnagyobb problémája a környezetterhelés, azon belül is az illegális hulladék. Az erdei környezetben eldobott évi több tonnányi szemét pedig amellett, hogy elcsúfítja a természet szépségét, a vadállomány életét is veszélyezteti. A somogyi erdő környékén tevékenykedő erdészek megfeszített munkájukkal igyekeznek folyamatosan megtisztítani az erdőt, valamint felhívni a figyelmet a környezet megóvására. Ez azonban, koránt sem egyszerű feladat, mivel az illegális hulladék szinte folyamatosan “újra termelődik”.

Erdő Ernő bácsi meséi – Csaláncsípés (1:00)

Minden növénynek van ellensége, ezért mindegyiknek szüksége van valamilyen védekezésre. A csalán módszere különleges, hisz levelei szélén vékony tüskék találhatóak. Ezért kell kellő óvatossággal járni az erdőt, parkokat, hisz csaláncsípés esetén a növény gyulladáskeltő anyaga erős kiütést okoz.

Gasztro percek – Brassói aprópecsenye (6:09)

Brassóy Károly asztalosmester a születésnapjára óbudai majoránnás pecsenyét kért. Pepi néni sajnálta a sok húst, ezért apróra vágta, hogy soknak nézzen ki, és úgy keverte össze a tarhonya garnírunggal. Nevet is adott neki: “Pecsenye Brassóy Úr kedvére”. Az “apró” jelzővel csak tréfából egészítették ki, mivel a hús, nagyon apróra sikerült. Ez az étel története. Adásunkból viszont kiderül, hogyan is készül el étkünk a “gyakorlatban”.

A teljes adás (26:00):

– Állatvédelem és felelősségteljes gondoskodás

– Többfunkciós központtal a vadászatért

– Június végén az erdő szélén…

– Tiszta erdő, gondos ember

– Erdő Ernő bácsi meséi – Csaláncsípés

– Gasztro percek – Brassói aprópecsenye

Forrás: Hazaivadász
Szerk: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Védősorompókat és kamerákat telepítettek több helyszínre

Következő cikk

14 szervezet közös véleménye az EU erdészeti stratégiájának legújabb tervezetéhezStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések