FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tájépítészeti Nívódíj 2021

A Magyar Tájépítészek Szövetsége által kiírt pályázatra 12 kategóriában lehet nevezni megvalósult projektekkel: tájépítészeti alkotásokkal és elméleti munkákkal egyaránt.

Május végén hirdette meg a Magyar Tájépítészek Szövetsége a Tájépítészeti Nívódíj pályázatot. A rangos elismerést 12 kategóriában – többek között magán és társasházi kertek, lakóparkok, lakótelepi rekonstrukciók, játszóterek, sportpályák, barnamezős beruházások, városi parkok, közkertek, sétányok, örökségvédelmi projektek – kaphatják meg a legkiemelkedőbbnek tartott, 2016-2020 között átadott tájépítészeti alkotások, elméleti munka esetében az ebben a periódusban megjelent, vagy oktatásban, szabályozásban alkalmazott munkák. 

A Tájépítészeti Nívódíj megvalósult projekteket díjaz, meg nem valósult tervek, koncepciók, szinopszisok nem nevezhetők. A kiíró kifejezett célja megtalálni és díjazni a leginnovatívabb alkotásokat. A pályázat credo-ja elismerni olyan alkotásokat, melyek a tájépítészet elismertségét növelik, újszerűségük, műszaki és esztétikai kiválóságuk mellett hordozzák az azokon túlmutató értékeket, védik a meglevő értékeket, fenntartható fejlesztést hoznak létre, figyelembe veszik az ökológiai szempontokat, hasznosságuk társadalmi szinten is megjelenik. Újonnan létesített, vagy felújításként megjelenő munkák egyaránt nevezhetők. A pályázatra csak olyan alkotással lehet jelentkezni, amely rendelkezik a szükséges tervekkel, engedélyekkel, továbbá megvalósítása ezeknek megfelelően történt, befejeződött és az alkotást használatba vették. Elméleti munka esetén megtörtént a kiadás, a hatályba léptetés, vagy az oktatásba való beiktatás.

Kategóriánként – függetlenül a beérkezett pályázati anyagok számától – egyetlen nívódíjat osztanak ki. A kategória nyertese 500 ezer forint díjazásban részesül. A pályázati anyagok feltöltésének határideje szeptember 3., a kétkörös zsűrizést követően október 7-én, egy gálaest keretében hirdetnek eredményt és adják át a díjakat. 

Forrás: Magyar Tájépítészk Szövetsége

Előző cikk

Papírhamuval épül egy spanyolországi sztráda

Következő cikk
photography of tall trees at daytime

Írjuk együtt a magán erdőgazdálkodás jövőjét!Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share