FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A kormányzat gyors gazdasági újraindítást tervez

Most a gazdaság újraindítása következik, amely a leggyorsabb lesz Európában – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ipolytölgyesen, a Mono-Ipolyfabric Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján pénteken.

Az elmúlt 11 év gazdaságstratégiájának köszönhetően a világjárvány egy stabil, erős állapotában érte a magyar gazdaságot, így nem is tudta teljes egészében ledönteni a lábáról – mondta a miniszter.

Kiemelte, a kormány a válság alatt sem adta fel stratégiáját, amely szerint az embereknek nem segélyt, hanem munkát kell biztosítani. “A segély kiszolgáltatottsághoz, védtelenséghez, kiszámíthatatlansághoz vezet, a munka pedig stabilitást és kiszámíthatóságot ad az embereknek és a családoknak” – mondta.

Szijjártó Péter kiemelte: jelenleg egy globális verseny zajlik a világgazdasági kapacitások újraelosztása tekintetében, amely versenybe minden ország benevezett.

“Ahhoz, hogy nyertesei legyünk ennek a versenynek, nem kell mást tennünk, mint minél több beruházást vonzani Magyarországra. A beruházások hozzák a munkahelyeket, a munkahelyek pedig kiszámítható megélhetést az embereknek” – hangsúlyozta a miniszter.

A Mono-Ipolyfabric Kft. beruházásáról szólva elmondta, hogy a luxusautókba kerülő belső díszítő elemek tervezését, fejlesztését és gyártását végző vállalat úgy döntött, hogy összesen 6,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházást, amellyel 100 új munkahelyet hoz létre Ipolytölgyesen. Mindehhez a magyar kormány 1,9 milliárd forintnyi támogatást biztosít – tette hozzá.

A beruházással új gyártóüzem épül, ahol a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, emellett létrejön egy kutatás-fejlesztési központ is, amely a legkorszerűbb high-tech design tervezését és megvalósítását teszi majd lehetővé olyan márkák részére, mint a Jaguar, a Mercedes, a Lamborghini vagy a Porsche. Mindezzel együtt pedig a Mono-Ipolyfabric alkalmazotti létszáma eléri 700 főt – mondat el a miniszter.

[FATÁJ / FATUDAKOZÓ: kiegészítés: a vállalkozás tevékenysége – gépjármű belső díszítőelemek gyártása természetes fa és karbonszövet borítással az autóipar számára.]

Végezetül Szijjártó Péter kiemelte, hogy az Ipolytölgyesen előállított termékek 99 százalékát az exportpiacokra termelik, így a beruházás a magyar export növekedését is magával hozza.

“Ez segít nekünk abban, hogy az idei esztendő végére el tudjuk érni az 5,5 százalékos gazdasági növekedési ütemet, ami a legfontosabb gazdaságstratégiai célunk jelenleg” – zárta gondolatait a miniszter.

forrás: vali.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Társadalmi egyeztetés - Zöld Nemzeti Bajnokok / Magyar Multi Program

Következő cikk

Széchenyi Újraindítási HitelekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések