FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Építőipari alapanyag-hiány felszámolása

A hazai építéságazat a rohamos fejlődésével és az építési beruházások számának töretlen növekedésével az egyik legnagyobb sikerágazattá vált, azonban az utóbbi hónapokban tapasztalt építési termékek hiánya, illetve drasztikus áremelkedése fennakadásokat okozhat az építkezések határidőre történő befejezését illetően.

Az ágazat gördülékeny előrehaladása érdekében a kormány átfogó intézkedési tervének részeként egy regisztrációs felület került kialakításra – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Ezen a felületen az építési alapanyag és termék hiányával küzdő vállalkozások jelezni tudják, hogy mely termékek beszerzése hátráltatja folyamatban lévő beruházásaikat.

Az ágazat hatékonyságának növelése és a hiánytermékek nemzetközi beszerzésének segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ÉMI bevonásával regisztrációs felületet nyit azon építésügyi szereplők számára, akiknek nagy mennyiségű építőanyag beszerzése okán támogatásra van szükségük.

Az építőipari alapanyag és építési termék átmeneti hiányának enyhítését támogató intézkedés hozzájárul a helyettesítő termékek felkutatásához és beszerzéséhez, megoldást kínálva ezáltal az építőanyag-hiány okozta nehézségekre és a beruházások határidőre történő befejezésére.

A regisztrációs felület az alábbi oldalon érhető el: epito.emi.hu

Építőipari alapanyag és építési termék átmeneti hiányának felszámolása

Tisztelt Partnereink!

Az utóbbi hónapokban egyes építési alapanyagokból és termékekből hiány mutatkozik az építőipari fellendülés, illetve a nemzetközi szállítási láncok tökéletlen működése miatt. A hiány gátolja a megkezdett építkezések határidőre történő befejezését, illetve a hazai  kivitelezési kapacitások optimális kihasználását, további áremelkedést és körbetartozást generál.

A Kormány segítséget kíván nyújtani a hiánytermékek nemzetközi beszerzésében. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezúton regisztrációs felületet nyit azon építőipari szereplők (kereskedők, forgalmazók, kivitelezők) számára, melyek nagyobb mennyiségű építőanyag, építési termék beszerzése során szorulnak támogatásra kritikus építési termékek esetén 2021 második félévében.

A felületen megadott igények felmérése alapján tervezhetők meg a további lépések, így a regisztráció kiemelt fontosságú.

A világ legmagasabb faépületét a norvégiai Brumunddalban építették fel a Mjösa, az ország legnagyobb tavának partján.

forrás: ÉMI NP Kft.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Stratégia

Következő cikk

Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések