FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kilátó építés, turistaútvonal fejlesztés Somogyban

Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával, valamint gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; az ez év végéig tartó beruházásra mintegy 215 millió forintot költenek – tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t.

ÉPÜL A SZŐLŐHEGYI KILÁTÓ – Jól haladnak a Hamvas Béla túraútvonal mentén, a Bokrosi-hegyen épülő kilátó munkálatai. A 3B Turisztikai Egyesület tervei szerint az idegenforgalmi főszezonban már birtokba vehetik a látogatók az új turisztikai attrakciót.
Fotó: Horváth Péter

Közleményükben azt írták: a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt. alkotta konzorcium a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt részeként négyszintes, tizenkét méter magas kilátót építtet a balatonberényi főút mentén, ahonnan a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

A projektben tervezett fejlesztések:

– Kereki vár panoráma- és pihenőterasz kialakítása

– Szántód-Kereki gyalogos túraútvonal kialakítása

– Somoshegyi kilátó és pihenőhely építése

– Lóczy Lajos kilátó építése

– Deseda-patak híd építése

– Arborétum gyalogos híd újjáépítése

– Híd építése és vízi tanösvény kialakítása a Deseda-patakon

Kaposváron, a Deseda tónál megújul az arborétumba vezető faszerkezetű híd, Kerekiben pihenőterasz és látogatójárda létesül a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővára, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkő várának biztonságos megközelítésére, a Kereki-Kőröshegy panoráma bemutatására.

Jelezték, hogy a vár a munkálatok miatt június 15. és december 17. között nem látogatható.

A beruházók bíznak abban, hogy a projekt olyan, egymással összefüggő turisztikai élményeket nyújt, amelyek nemcsak a forgalom növeléséhez, hanem a szezon meghosszabbításához is hozzájárulnak.

Forrás: MTI; SEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Jászságért Díj 2021

Következő cikk

Újabb fejlesztések a Kiskunsági Nemzeti Parkban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések