FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Változások a támogatásokban

Változik a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatás rendszere.

Megjelent az agrárminiszter 25/2021. (VII. 14.) AM rendelete egyes agrártámogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról, mely többek között magában foglalja a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásáról szóló 42/2019. (IX. 20.) AM rendelet módosítását is.

A mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásáról szóló 42/2019. (IX. 20.) AM rendelet 2. § (5) bekezdésben meghatározott kamattámogatás mértéke az ügyleti kamat 80%-a, de legfeljebb 2 százalékpont éves szinten azzal, hogy kamattámogatás csak azon kamatidőszak tekintetében nyújtható, amelynél a hiteldíj nem haladja meg az 5 %/év szintet. Továbbá a 4. § (1) bekezdésében a kamattámogatás benyújtásának határideje 2021. december 31-re változott.

A rendelet a kihirdetését (2021. július 14.) követő harmadik napon lép(ett) hatályba.

forrás: NAK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

9. Lombosfa Konferencia - plenáris előadások

Következő cikk

A HOMAG 10 millió eurós bővítésbe kezd Shopflochban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések