FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A HOMAG 10 millió eurós bővítésbe kezd Shopflochban

A világ legnagyobb famegmunkáló gép gyártója, a Homag beruházás indító ünnepséget tartott a németországi Schopflochban fő gyártóüzemének 10 millió eurós bővítéséhez.

A társaság történelmének legnagyobb beruházási programjának részeként bővíti és korszerűsíti termelési kapacitásait. A hozzávetőlegesen 6.700 m2 méretű bővítményt a tervek szerint összeszerelésre és szállításra használják. Rainer Gausepohl pénzügyi igazgató kifejtette, hogy a terv a Schopflochon kívüli jelenlegi összeszerelő helyek egy részének bezárása és a külső raktárterületek csökkentése. “Így megtakarítjuk a bérleti és szállítási költségeket” – mondta Gausepohl úr. “Az új épület legnagyobb előnye a folyamatok optimalizálásában és az üzemen belüli jobb anyagáramlásban rejlik.” Az új bővítés 2022 elejére készül el, és a tervek szerint 2022 első hat hónapjában fokozatosan üzembe helyezik. Amint azt áprilisban bejelentették, a vállalat az elkövetkező három évben mintegy 100 millió eurót szeretne befektetni, amelyből összesen 60–80 milliót szánnak a Schopflochban lévő központ modernizálására: ügyfélközpont, modern irodaházak, korszerű személyzeti étterem és logisztikai központ kap helyet.

Új üzem építését tervezik Lengyelországban is.

Forrás: TTJ
SzF: MM

FATÁJ kiegészítés: a HOMAG hazai képviseletét a LIGNOMAT Kft. látja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Változások a támogatásokban

Következő cikk

Ökoturizmus felértékelődött



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések