FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek – Algéria

Már legalább hatvanöt ember vesztette életét az Algériát sújtó erdőtüzekben, a lángokat több helyen továbbra sem sikerült megfékezni. A tájékoztatás szerint a hadsereg egységei is részt vesznek a tűzoltásban a hegyvidéki Kabília régióban. A halálos áldozatok között huszonnyolc katona is van, tucatnyian pedig válságos állapotban vannak.

Kabíliában sok a nehezen megközelíthető falu, forróság idején gyakori a vízhiány. Számos épület leégett, sok helyi menekülni kényszerült. Ajmán Benabderrahmán algériai kormányfő azt mondta, gyújtogatókra gyanakszanak, és a nemzetközi közösséghez fordult segítségért. Abdel-Madzsid Tebbun elnök pedig háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, és elrendelte, hogy a teljes államigazgatás a tűzoltásra összpontosítson.

A nagy hőség miatt a Földközi-tenger térségében több országban is erdőtüzek pusztítanak, Algérián kívül Törökországban és Görögországban is. Eközben az Algériával szomszédos Tunéziában kedden hőmérsékleti rekordok dőltek meg: Tuniszban 48 fokot mértek.

forrás: MSN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

STIHL Bekapcs - játékfűrész

Következő cikk

Erdőtüzek - Törökország




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version