FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz volt 5 hektáron

Erdőtűzhöz riasztották a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltókat a Csofronka-csúcs és a Pongrác-tető környékére szombat reggel. Körülbelül öt hektár erdőgazdálkodási terület égett le – számolt be közleményében a Hargita megyei tűzoltóság.

Tűz ütött ki Gyergyószéken, a Csofronka és Pongrác-tető környékén szombat reggel. A helyszínre elsőként a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltóság kilenc tagja érkezett egy felszerelt járművel. Ezt követően a gyergyószentmiklósi önkéntes tűzoltók és az erdészeti szakemberek is a helyszínre siettek.

A tüzet végül sikerült megfékezniük, a leégett területet körülbelül 5 hektárra becsülik, amelyen erdőgazdálkodás zajlott. A tűzoltósági közlemény kiadásakor noha sikerült megfékezni a lángokat, még fennállt a tűz továbbterjedésének a veszélye, ezért még továbbra is dolgoznak (dolgoztak) a tűzoltók az érintett területen.

Fotók: Hargita megyei tűzoltóság

(FATÁJ észrevétel: a fénykép alapján azt feltételezzük, hogy itt valójában nem az erdő faállománya, hanem a vágásterületen még össze nem gyűjtött ún. vágástéri apadék, koronarészekből visszamaradt gallyak és a talajtakaró növényzete gyulladhatott ki és éghetett le.)

Forrás: Székelyhon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Somogyi trófeamérleg

Következő cikk

1000 fát ültet az ABB




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version