FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújult a Soproni Egyetem Botanikus Kertje

Lezárult a Soproni Egyetem Botanikus Kertjének megújítása, amelyre az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának Interreg Szlovákia-Magyarország programjának keretén belül, a Treejoy-SKHU/1601/1.1/217 pályázat (Közös örökség, közös jövő – fák, határok nélkül) támogatásával került sor.

A zólyomi Erdészeti Kutatóközpont (Národné Lesnícke Centrum) partnerségével megvalósított fejlesztések elvárt eredményei között szerepelt a helyi gazdaság fenntartható fejlődésének támogatása, a társadalmi, gazdasági és területi kohézió fokozása a közös kulturális, természet-megőrzési és természetvédelmi tevékenységek által, valamint a látogatók számának növelésével.

A projekt keretén belül sor került a Botanikus Kert üvegházának részleges felújítására, valamint a kiszolgáló helyiségek és az öltöző is megújult. A kert látogatói 3,5 km hosszan megújult sétautakon fedezhetik fel a kert értékeit. Jelentősen bővült a kert gyűjteménye is: az amerikai, az ázsiai, az üvegházi és a mediterrán növénygyűjtemény is számos új egyeddel gazdagodott. 

A Botanikus Kertben egy 16 állomásból álló, most kialakításra került tanösvényen is végig sétálhatnak az érdeklődők. Ugyancsak a pályázat keretében különböző eszközök, munkagépek kerültek beszerzésre, és a munka részeként geoinformatikai felvételezés, leltározás, új adatbázis létrehozása, és ortofotók készítése is megtörtént. A kertben dolgozó kollégák és az egyetem hallgatói tanulmányút keretében látogatást tehettek a szlovákiai Kisiblye Arborétumban.

A Soproni Egyetem a „Természetesen Veled” jelmondatának megfelelően azt tartotta szem előtt a növénygyűjtemény megújításakor, hogy a hallgatók és a látogatók a természeti értékek élményszerű megismerésével töltsenek el minél több időt a Botanikus Kertben.

Forrás: sopronmedia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

3 egyetem 7 közös fenntarthatósági kurzusa

Következő cikk

Soproni konferenciaközpont terveiStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések