FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SOE Botanikus Kertje 100 éves

Idén 100 éves jubileumát ünnepli a Soproni Egyetem Botanikus Kertje, a város “zöld tüdeje”, mely 1978 óta országos jelentőségű természetvédelmi terület. A 17,3 hektáron elterülő gyűjteményes kert számos növényritkasággal büszkélkedhet, örökzöld gyűjteménye országszerte híres.
Az őszi, ünnepi programsorozat támogatóit keresik!

A különleges természeti és kultúrtörténeti értéket képviselő Botanikus Kert nagyon egyedi helyzetben van, hiszen egyrészt Egyetemi kampusz, az oktatás-kutatás és a hallgatói élet központja, de emellett városi léptékben is kiemelt fontosságú, hiszen Sopronon belül a legnagyobb összefüggő zöldfelület, mely ingyenesen és szabadon látogatható.

Nagymértékben hozzájárul az egészséges környezet biztosításához, a lakosság fizikai, mentális egészségét és közérzetét döntő mértékben befolyásolja, ezáltal a város élhetőségének, versenyképességének egyik meghatározó tényezője.

Emellett a Botanikus Kertnek nagyon fontos szerepe van a társadalmi felelősségvállalásban és szemléletformálásban. Az oktatás- kutatás mellett, fontos feladata a lakossággal történő együttműködése és az aktuális környezeti problémák felvetése, az ember és a természet kapcsolatának erősítése.

A centenáriumi év kapcsán 2022. szeptember 21-24. között ünnepi programsorozatot szervezünk, melynek sikeres lebonyolításához szeretnénk az Önök támogatását kérni.

A szeptember 21-22-én megrendezendő szakmai konferencián, melynek fővédnöke Áder János, részt vesznek többek között a magyar erdőgazdaságok vezetői, a magyar botanikus kertek vezetői, illetve külföldi meghívottak is. A támogató cégek és szervezetek természetesen megjelenítésre kerülnek a konferencián!

A szombati családi napon gyerekprogramok, kézműves vásár és zenés programok várják a kertbe érkező látogatókat, ahol szintén lehetősége nyílik az eseményt támogató szervezeteknek a bemutatkozásra.

Bízunk benne, hogy rendezvényünk támogatóra talál Önöknél és együtt ünnepelnek velünk ezen a jubileumi eseményen!

forrás: Soproni Egyetem Rektori Hivatal Titkársága, tel: +36 (99) 518 123

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Rezsiharc - roham a tűzifáért

Következő cikk

Szerbia faexport tilalma



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések