FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 94., 2021/40. adás

Őszköszöntő futás a Ropolyi-tónál / Erdei séta a Muzsikál az Erdő mátrai helyszínén / Vadvilág – Kezdődik a dámszarvasok barcogása / Vándorgyűlés – idén 151. alkalommal / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér / Gasztro percek – Velős, gombás szarvasragu dödöllével

Őszköszöntő futás a Ropolyi-tónál

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. ötödik alkalommal hirdette meg futóversenyét a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain. A korábban „Nyárköszöntő” Futóversenyként ismert program az idén „Őszköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban” elnevezéssel került megrendezésre. Kétféle táv, ajándékok, ebéd, programok és a somogyi erdő kincsei várták a futókat és az érdeklődőket a zselici Ropolyi-tónál, Kaposvár közelében.

Erdei séta a Muzsikál az Erdő mátrai helyszínén

A „Muzsikál az erdő” komplex, összművészeti rendezvénysorozat, amely felöleli a művészetek rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát és a fenntartható életforma jelentőségét. Ezúttal a Mátrába látogatunk, ahol betekintést adunk az esemény tematikus és hangulatos forgatagába.

Vadvilág – Kezdődik a dámszarvasok barcogása

A természetfilmes számára többszörösen is ünnep ez az időszak, hiszen a mind melegebb fények, a mind aranylóbb őszi ragyogás csak még tovább fokozza a dámszarvasok násza: a barcogás filmezésének szépségét. A finom ősz-kezdeti ködökben, a párás levegőben láthatóvá váló sugárkévék és árnyak semmihez sem fogható hangulatot adnak egy-egy dámbikás képnek.

Vándorgyűlés – idén 151. alkalommal

Az Országos Erdészeti Egyesület idén 151. alkalommal rendezi meg a Vándorgyűlést, vagyis az erdésztársadalom legnagyobb éves összejövetelét, amely a Kárpát-medencei erdészek egyik legfontosabb találkozója. A helyszín ezúttal a Bács-Kiskun megyei Bugac település.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér

Az erdő a legegészségesebb és legösszetettebb szórakozási, sportolási, tanulási helyszín. Nem véletlen, hogy az erdészetek igyekeznek eleget tenni a társadalom erdők iránti megnövekedett érdeklődésének.

Gasztro percek – Velős, gombás szarvasragu dödöllével

Vaddisznó lapockát 2×2 cm-esre felvágjuk, majd a tisztított vöröshagyma kockát sertészsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott tv paprikát és paradicsomot, teszünk bele babérlevelet. Ekkor kerül bele az előbb felkockázott hús. Szakaszos párolással, valamint fokhagyma, paradicsompüré, áfonyalekvár, vörösbor, szeletelt gomba és velő hozzáadásával készítjük. Emellett készül a dödölle is: 4-5 közepes nagyságú burgonyát apróra vágunk, megfőzünk, ezt követően összetörjük. Ízesítés és a liszt hozzáadása után a felhevített zsiradékban, két kanál segítségével formázva készre sütjük.

A teljes adás (26:00)

– Őszköszöntő futás a Ropolyi-tónál
– Erdei séta a Muzsikál az Erdő mátrai helyszínén
– Vadvilág – Kezdődik a dámszarvasok barcogása
– Vándorgyűlés – idén 151. alkalommal
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdő, mint közjóléti színtér
– Gasztro percek – Velős, gombás szarvasragu dödöllével

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

39000 hektár új erdő

Következő cikk

Magyar pavilon a Dubaji VilágkiállításonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések