Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban / Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon / Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő / Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok
Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban
Egy év kényszerpihenő után, a Vadex Zrt. ismét megrendezte a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, melynek a Pákozdi Pagony névre keresztelt Pákozd-Sukorói Vadaspark és Arborétum adott otthont. Az eseményen a vadgasztronómia mellett természetesen a vadászatról és a vadgazdálkodás fontosságáról is szó esett.
Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon
A tavalyi év során, a járványügyi helyzet miatt, elmaradt a korábban évente megrendezett, népszerű Jakab Napok elnevezésű esemény, melyet Sümeg városában tartanak. Az idei évben azonban már elhárultak az akadályok, így ismét megnyitott a nagy sikerű rendezvény. A színes programok forgatagához stábunk is csatlakozott, így részt vehettünk egy szent misén, lovas kocsin utazva járhattuk körbe a települést és természetesen a fesztivál pezsgő életébe is betekinthettünk.
Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő
Beköszöntött az ősz: a magyar erdők lassan elcsendesednek. A gímszarvas bőgése már rég tovaszállt, a dámok barcogása is a végéhez közeledik. Tekintsük most vissza az elmúlt időszak – mondjuk így – „zajos” napjaira, ahol nagyvadjaink koncertjének még javában volt helye az erdők-mezők rejtekén.
Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok
Ázsia világába teszünk ezúttal betekintést, méghozzá konyhaművészeti értelemben, hiszen a magyar háztartások számára nem ismeretlen csirkecomb és széles metélt mellé currys fűszerkeveréket adunk, amely különleges ízével varázslatosan feldobja ételünket.
A teljes adás (26:00)
– Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban
– Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon
– Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő
– Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok
Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM