FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

I. Medvehagyma Fesztivál

A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. idén április 16-án első alkalommal rendezi meg a Medvehagyma Fesztivált, a csodálatos erdős – tavas környezetű Ökoturisztikai Központban, Soponyán.

Soponya hosszú évek óta ad otthont a méltán híres Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak is, melyet a VADEX Zrt. idén már tizenötödik alkalommal rendez meg.  A vadhús mellett azonban tartogat még gasztronómiai szempontból is értékes kincseket az erdő. A húsvéti hosszú hétvégén nem csak a medvehagyma szerelmesei találhatnak érdekes programot maguknak, hiszen a medvehagyma-gyűjtő túrák mellet gasztronómiai bemutatók és workshopok, színes programok, erdei játszóház és gasztrovásár is várja majd a kilátogatókat. A fesztiválhoz kapcsolódóan a Fácános Vadászház és Rendezvényközpont a teljes hosszúhétvégére tartalmas családbarát programokkal várja vendégeit, melynek keretében a vendégek lovasfogattal járhatják be a Sárvíz-völgyét, megismerkedhetnek a régió boraival és ételeivel, a legfiatalabbakat pedig húsvéti tojáskeresés, és erdei iskolai programok szórakoztatják majd.

Részletes programok hamarosan.

Találkozzunk a húsvéti hosszúhétvégén Soponyán!

Az elővigyázatosság az erdőben is fontos!

  • A legalapvetőbb szabály, ha valaki nem érzi jól magát, semmi esetre se hagyja el a lakását, ne menjen az erdőbe se!
  • A megfelelő öltözet, víz, étel mellett legyenek nálunk higiéniai termékek (papírzsebkendő, kéztörlő, kézfertőtlenítő)
  • Nem ajánlott 2 méteres távolságon belül tartózkodni más személyekkel, ne szervezzünk csoportos túrákat, legfeljebb egyedül vagy az együtt élő közvetlen családtagokkal járjuk az erdőt.
  • A sokak által használt eszközök – pad, asztal, korlát, turistatáblák, játékok – megérintését követően különösen ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására. Ne nyúljunk az arcunkhoz, szánkhoz, szemünkhöz alapos kézmosás vagy kézfertőtlenítés nélkül.
  • Vigyünk magunkkal saját kulacsot, esetleg evőeszközt, ne használjunk közöset és főleg ne kérjünk kölcsön másoktól. Az erdei forrásoknál kerüljük a tenyérből ivást.

Természetesen az erdők látogatásának alapvető szabályait is illendő betartani, mint az indulás előtti tájékozódás, a jelzett turistaút követése vagy a kijelölt tűzrakóhelyek használata. Ügyeljünk arra, hogy ne hagyjunk szemetet az erdőben és ne tegyünk kárt az élővilágban!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzanak egymásra és magukra!

Látnivalók

  • Természetrajzi- és vadászati múzeum
    (csak előzetes bejelentkezéssel, belépőjeggyel látogatható, minimum 20 fő-s csoport számára) jelenleg zárva
  • horgásztanya
  • szárnyasvadkert (amerikai vadpulykák, fácánok, tőkés récék)
  • nagyvadkert (gímszarvas, dámszarvas, őz)

A tájékoztató táblák segítik az érdeklődőket az eligazodásban.

Sárközi Gyula – ökoturisztikai központ vezető, telefon: +36 30 444 7739
Tóth Anna – közjóléti és turisztikai előadó, telefon: +36 30 405-3416

forrás: VADEX Zrt.

Előző cikk

Pályázz a „Környezet védelméért” Díjra

Következő cikk

Erdészeti tájékoztató sorozat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések