FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 96., 2021/42. adás

Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban / Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon / Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő / Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok

Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban

Egy év kényszerpihenő után, a Vadex Zrt. ismét megrendezte a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, melynek a Pákozdi Pagony névre keresztelt Pákozd-Sukorói Vadaspark és Arborétum adott otthont. Az eseményen a vadgasztronómia mellett természetesen a vadászatról és a vadgazdálkodás fontosságáról is szó esett.

Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon

A tavalyi év során, a járványügyi helyzet miatt, elmaradt a korábban évente megrendezett, népszerű Jakab Napok elnevezésű esemény, melyet Sümeg városában tartanak. Az idei évben azonban már elhárultak az akadályok, így ismét megnyitott a nagy sikerű rendezvény. A színes programok forgatagához stábunk is csatlakozott, így részt vehettünk egy szent misén, lovas kocsin utazva járhattuk körbe a települést és természetesen a fesztivál pezsgő életébe is betekinthettünk.

Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő

Beköszöntött az ősz: a magyar erdők lassan elcsendesednek. A gímszarvas bőgése már rég tovaszállt, a dámok barcogása is a végéhez közeledik. Tekintsük most vissza az elmúlt időszak – mondjuk így – „zajos” napjaira, ahol nagyvadjaink koncertjének még javában volt helye az erdők-mezők rejtekén.

Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok

Ázsia világába teszünk ezúttal betekintést, méghozzá konyhaművészeti értelemben, hiszen a magyar háztartások számára nem ismeretlen csirkecomb és széles metélt mellé currys fűszerkeveréket adunk, amely különleges ízével varázslatosan feldobja ételünket.

A teljes adás (26:00)

– Vadgasztronómiai Fesztivál a Pákozdi Pagonyban
– Színes programkínálat a sümegi Jakab napokon
– Vadvilág – A bőgések végén – a csendesedő erdő
– Gasztro percek – Currys rántott csirkecombok

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Soproni Egyetem: nyomozás a tablók után

Következő cikk

Sport és természetvédelem: nem vagy-vagy, hanem is-is



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések