FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 98., 2021/44. adás

Emlékezés az ostffyasszonyfai hadifoglyokra / Emlékkereszt állítás a Miklósvári Parkerdőben / Családi nap a gyenesdiási Természet Házában / Vadvilág – Novemberi hangulat, nagyvadjainkkal / Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben? / Gasztro percek – Zöldborsós-gombás vadnyúl ragu

Emlékezés az ostffyasszonyfai hadifoglyokra

Közeledik a Mindenszentek, vagyis az üdvözült lelkek emléknapja. Ennek alkalmából elsőként Ostffyasszonyfára látogatunk el, ahol a helyi katonai temetőben emlékezünk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadifogolytáborának múltjára és korabeli lakóira.

Emlékkereszt állítás a Miklósvári Parkerdőben

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., Miklósvári parkerdejében, ünnepélyes keretek között avatta fel az 52. Eucharisztikus Világkongresszus emlékére állíttatott keresztet. A helyszínen a festői környezet és a szakrális emlékhely biztosíthatja az erdőlátogatók lelki feltöltődését.

Családi nap a gyenesdiási Természet Házában

Most egy Balaton melletti településre kirándulunk el, ahol egy élménygazdag, interaktív programokkal tarkított eseményt mutatunk be. A Természet Háza látogatóközpont nyitotta meg kapuit a helyszínen, a Csodaszarvas Családi Nap keretében, Gyenesdiáson.

Vadvilág – Novemberi hangulat, nagyvadjainkkal

Novemberben bármi megtörténhet és annak ellenkezője is, tavasziasan kék-arany visszatapsolt ősz-búcsúzás éppúgy mint kemény zord mínusz tizenötök váratlan betörése vagy mélabús esők erdőt, mezőt, vadat napokon át áztató szürkesége.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?

Az lakói közül némely állatok növényeket, füvet, faleveleket eszegetnek, mint a szarvas vagy az őz. De vannak olyan fajok is, melyek más állatokkal táplálkoznak: a hazai erdőkben a leggyakoribb a róka.

Gasztro percek – Zöldborsós-gombás vadnyúl ragu

A vöröshagymát apró vágjuk, zsíron megpirítjuk, rátesszük a feldarabolt tiszta vadnyúl húst, ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá fokhagymát, majd kevés vízzel elkezdjük párolni! Öntünk hozzá vörösbort, tovább pároljuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zöldborsót! Adhatunk hozzá áfonyalekvárt és vörösbort! Csípős ízű tarhonyával tálaljuk!

A teljes adás (26:00)

– Emlékezés az ostffyasszonyfai hadifoglyokra
– Emlékkereszt állítás a Miklósvári Parkerdőben
– Családi nap a gyenesdiási Természet Házában
– Vadvilág – Novemberi hangulat, nagyvadjainkkal
– Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?
– Gasztro percek – Zöldborsós-gombás vadnyúl ragu

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A Mecsekerdő energiatudatos vállalat

Következő cikk

Bakos Miklós a XXII. kerület díszpolgáraStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések