FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Deák István 90 éves

A Gyulaj Erdő és Vadgazdaság nyugalmazott igazgatójának Deák Istvánnak a 90. születésnapja alkalmából meglepetés partyt tartottak a részvénytársaság munkatársainak képviseletében jelenlévők az Óbíródi vadászházban, 2022. február 3-án.

Az ünnepelt mit sem sejtett a szülinapi  köszöntésről, hiszen Gőbölös Péter vezérigazgató telefonos egyeztetéssel egy cégtörténeti szakkérdésben erdőterületi helyszínelésre hívta a nyugalmazott elődjét a Gyulaji erdőségbe, majd útközben hirtelen javasolta, hogy igyanak meg egy kávét az Óbíródi vadászházban, ahol meglepetésként már a munkatársak ünneplő gyűrűje várta a születésnapost.  

A jelenlévő aktív és nyugalmazott munkatársak – közöttük az ünnepelt igazgató közvetlen utódja Müller János vezérigazgató is – szeretettel és tisztelettel köszöntötték Deák Istvánt. Pista bácsi nagyon meglepődött a mosolygó „villámsokadalmon”, a pezsgős poharakon.

Fotók: Németh Bálint

Gőbölös Péter az ünnepelt szakmai életútját röviden ismertető köszöntőjében elmondta, hogy Deák István okleveles erdőmérnök első és utolsó munkahelye volt a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és annak korábbi jogelődjei. Sopronban 1954-ben vette át az erdőmérnöki oklevelét és 1955. január 1-én kezdte el a sikeres szakmai életútját, végigjárva a kudarcokat és a sikereket, mindemellett a szakmai lépcsőfokokat, amelyek megtétele során egy fontos állomás volt, hogy 1970-ben az erdő- és vadgazdaság főmérnökévé nevezték ki. A napi munkája mellett, a cég életében nagyon fontos szakmatörténeti események aktív segítőjeként vett részt olyan nagyszabású események létrehozásának munkálataiban, szervezésében és kivitelezésében, mint az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás és az 1973-as Országos Erdészeti Egyesület Közgyűlése és Fagazdasági Műszaki Napok (akkori Vándorgyűlés). Deák Istvánt 1985-ben nevezték ki a cég igazgatójának és 1992-ben, mint a patinás hírű erdő- és vadgazdaság igazgatója ment nyugállományba, átadva a stafétát utódjának, Müller Jánosnak.

Szakmai érdemeiért és kiemelkedő munkásságáért az erdész szakma jelölése és elismerése alapján 2000-ben a Bedő Albert díjat kapott. 2012-ben Életfa Emlékplakett ezüst fokozatát dr. Fazekas Sándor földművelési minisztertől vehette át. Pista bácsi gyermekei és unokái mellett már háromszoros dédnagypapa és nemsokára megérkezik a 4. dédunoka is. Ez utóbbihoz kapcsolódó jókívánságaival zárta a köszöntését a vezérigazgató.

Pista bácsi a válaszában a meghatott köszönete mellett, egy 1954-1992 közötti cégtörténeti tömör áttekintést tartott. Röviden elmesélte a cég működésének az ’50-es évektől a ’80-as évekig tartó szervezeti változásait és az ezekhez kapcsolódó vezetői küzdelmeket, sikereket. Felhívta az utódainak a figyelmét arra, hogy a tanulságokból és a szakmai kudarcokból mindig érdemes tanulni. 

Az ünnepi ebéd desszertje a szülinapos részére készített Gyulaj Zrt. emblémás torta volt, majd az ezt a kötetlen és vidám beszélgetés követte.

Isten éltesse sokáig Deák Istvánt egészségben, boldogságban és az unokái, dédunokái körében! Boldog születésnapot Pista bácsi!

forrás: GYULAJ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vonzóak a VándorTáborok

Következő cikk

Fenntartható karbongazdálkodás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…