FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz volt 5 hektáron

Erdőtűzhöz riasztották a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltókat a Csofronka-csúcs és a Pongrác-tető környékére szombat reggel. Körülbelül öt hektár erdőgazdálkodási terület égett le – számolt be közleményében a Hargita megyei tűzoltóság.

Tűz ütött ki Gyergyószéken, a Csofronka és Pongrác-tető környékén szombat reggel. A helyszínre elsőként a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltóság kilenc tagja érkezett egy felszerelt járművel. Ezt követően a gyergyószentmiklósi önkéntes tűzoltók és az erdészeti szakemberek is a helyszínre siettek.

A tüzet végül sikerült megfékezniük, a leégett területet körülbelül 5 hektárra becsülik, amelyen erdőgazdálkodás zajlott. A tűzoltósági közlemény kiadásakor noha sikerült megfékezni a lángokat, még fennállt a tűz továbbterjedésének a veszélye, ezért még továbbra is dolgoznak (dolgoztak) a tűzoltók az érintett területen.

Fotók: Hargita megyei tűzoltóság

(FATÁJ észrevétel: a fénykép alapján azt feltételezzük, hogy itt valójában nem az erdő faállománya, hanem a vágásterületen még össze nem gyűjtött ún. vágástéri apadék, koronarészekből visszamaradt gallyak és a talajtakaró növényzete gyulladhatott ki és éghetett le.)

Forrás: Székelyhon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Somogyi trófeamérleg

Következő cikk

1000 fát ültet az ABB



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…