FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek – Törökország

Törökországban keddre szinte teljesen sikerült megfékezni azokat az erdőtüzeket, amelyekből az elmúlt lassan két hétben legkevesebb 270 ütött ki szerte az ország területén – derült ki az Anadolu török állami hírügynökség jelentéséből.

A beszámoló szerint a délnyugati Mugla tartomány két pontján folynak még oltási munkálatok, Milas és Köycegiz járásban. A köycegizi tűz 13. napja lángol. Levegőből és szárazföldről egyaránt igyekeznek megfékezni a lángokat, három repülőgép és 18 helikopter is segíti a hatóságokat.

Törökország ázsiai részén 27-én lobbantak fel az első erdőtüzek, amelyek az üdülőövezeteiről híres Mugla és Antalya tartományban végezték a legnagyobb pusztítást. Csak Muglában több mint 66 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává, és csaknem 38 ezer embert kellett evakuálni az utóbbi két hétben. 81 tartományból 58-ból jelentettek erdőtüzeket.

Eddig nyolcan vesztették életüket a törökországi tűzvész következtében. Az oltási munkálatokat a hétvégén eső és lehűlés könnyítette. A tüzek keletkezésével összefüggésben nyomozás indult.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőtüzek - Algéria

Következő cikk

Erdőtüzek - OroszországStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések