FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 99., 2021/45. adás

Erdőrezervátum Baktalórántháza környékén / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők számbavétele / Quad-túra Ágasegyháza homokdűnéin / Kittenberger Kálmán emléknap Nagymaroson / Különleges éjjel a Pákozdi Pagonyban / Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen gombák vannak az erdőben? / A vadkármegelőzés fontossága és módszere

Erdőrezervátum Baktalórántháza környékén

Hazánk erdőrezervátumainak fokozottan védett területén minden emberi tevékenység beszüntetésre kerül. Erre azért van szükség, hogy az erdő természetes ökológiai rendszere zavartalanul fennmaradjon, megőrizve a terület természetközeli állapotát. A Baktalórántháza környéki erdőrezervátum különlegessége az, hogy ilyen száraz talajviszonyok mellett is képes volt kialakulni egy több százéves homoki gyertyános-tölgyes állomány.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők számbavétele

Az erdőgazdálkodás mindig hosszú időtávokban gondolkodik. Ez nem is lehet másképp, hiszen a fák évtizedeken, sőt évszázadokon át nyúló életciklusa miatt a ma elvégzett munka eredménye is sokszor csak száz, százötven év múlva jelentkezik.

Quad-túra Ágasegyháza homokdűnéin

A Kecskemét mellett található Ágasegyháza homokdűnéi tökéletes helyszínt biztosítanak azoknak, akik valami igazán izgalmas élményre vágynak. Egészen új szemszögből láthatja az Alföldi buckákat, aki négykeréken szelné át a tájat, természetesen egy vezetett quad-túra során, felelősségteljesen odafigyelve a természeti környezetre.

Kittenberger Kálmán emléknap Nagymaroson

A híres Afrika-kutató, zoológus és vadász, Kittenberger Kálmán életének utolsó tíz évét Nagymaroson töltötte. A kutató tiszteletére a város minden évben megrendezi a Kittenberger Kálmán emléknapot, ahol színes programokkal várják a nagyérdeműt.

Különleges éjjel a Pákozdi Pagonyban

A Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum kedvelt célpontja kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az „Éjjel a Pagonyban” elnevezésű program különleges, esti kalandra hívja a látogatókat.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen gombák vannak az erdőben?

Az erdőben, attól függően, hogy milyen fák élnek ott vagy milyen a talaj, különböző gombák élnek. Lehet kicsi vagy nagy, lapos vagy csúcsos, azonban egy dolog nagyon fontos velük kapcsolatban: az, hogy ehető-e vagy mérgező!

A vadkármegelőzés fontossága és módszere

Az utóbbi években a vadgazdálkodás egyik legaktuálisabb – és legtöbb konfliktushelyzetre okot adó – kérdése a vadkár. Kézenfekvő tehát a megelőzés, ami mindenki számára sokkalta előnyösebb, kifizetődőbb.

A teljes adás (26:00)

– Erdőrezervátum Baktalórántháza környékén
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők számbavétele
– Quad-túra Ágasegyháza homokdűnéin
– Kittenberger Kálmán emléknap Nagymaroson
– Különleges éjjel a Pákozdi Pagonyban
– Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen gombák vannak az erdőben?
– A vadkármegelőzés fontossága és módszere

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A furnérpiac közelmúltja és a mai trendek

Következő cikk

Erdőtűz (volt) Ausztriában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…