FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Indulj el a zöld úton!

Az „On the Green Track” (A zöld úton) az Európai Unió fiatalokat célzó, a biológiai sokféleségről és a természetről szóló kampánya, amelyet az Ifjúsági Hálózat a Globális Biodiverzitásért (Global Biodiversity Youth Network, GYBN) szervezettel együttműködésben indítottuk el.

A kampányt 2022 tavaszára, az ENSZ biodiverzitásról szóló konferenciájának (a Részes Felek 15. Konferenciájának biológiai sokféleségről szóló egyezménye, rövidítve „COP15”) második szakasza elé, az európai ifjúsági évre időzítettük.

A kezdeményezés célkitűzése, hogy egy külön erre a célra létrehozott internetes platformon, érdekes eseményekben, a közösségi médiában, az uniós ifjúsági szervezetekkel együttműködve mozgósítsa a fiatalokat, és közösen létrehozzunk egy, a következő évtizedre szóló cselekvési tervet a természeti világ védelmére és helyreállítására, valamint egy olyan jövő megteremtésére, amelyben az emberek harmóniában élhetnek a természettel.

A fiatalok hangjának erősítése érdekében felhívást tettünk közzé események szervezésére a Green Track Stops (A zöld út megállói) program keretében. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat – diákokat, tudósokat, fiatal szakembereket, művészeket – és az ifjúsági szervezeteket szerte az Unióban, hogy csatlakozzanak az utazáshoz, és hathatósan járuljanak hozzá a bolygónk és a biológiai sokféleség jövőjéről szóló párbeszédhez.

A felhívás célja, hogy a környezetvédelemmel, különösen a biológiai sokféleséggel és a természetvédelemmel kapcsolatos sokféle témában szülessenek események. Azt szeretnénk, ha ezeken az eseményeken olyan fiatalok vennének részt az Unió minden régiójából, akik minél több uniós nyelvet beszélnek. Az események formátuma teljes mértékben szabad – lehetnek online, helyszíni vagy hibrid konferenciák, találkozók, kiállítások, műhelymunkák vagy akár művészi előadások. A támogatott események 2022 márciusa és májusa között, a COP15 konferencia előtt fognak lezajlani, és a rajtuk felmerült ötleteket és inspiráló intézkedéseket beépítjük a kampány zárórendezvényébe.

A Green Track Stop-ok rólad szólnak! A Green Track Stop-ok (A zöld út megállói) olyan események és tevékenységek, amelyeket a hozzád hasonló fiatalok és ifjúsági szervezetek rendeznek meg szerte az EU-ban, és amelyek valamiképpen kapcsolódnak a természet és a bolygó biológiai sokféleségének védelméhez.

forrás: #TheGreenTrack

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Konferencia a jövő erdeiről és fenntartásáról

Következő cikk

Pusztító vihar Kanadában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések