FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 109., 2022/03. adás

Reviczky Gábor letette a Vadászvizsgát / Visszaidézzük a Szentkúti adventi készülődést / Erdő Ernő bácsi meséi – Az énekesmadarak / Gasztro Percek – Velencei ragu / Vadvilág – 2022-es esztendő első vadvilág képei

Reviczky Gábor letette a Vadászvizsgát

Az elmúlt esztendők alatt igazán mély betekintést kaphattam az erdészeti és vadászati tematikákat, illetve tevékenységeket illetően. Sok helyen jártam, sok élményben lehetett részem, azonban most egy újabb elhatározást tettem. Szerettem volna letenni a vadászvizsgát. Döntésemet tett követte, ezért beleugrottam ebbe a kalandba is, amelyet kameráinkon keresztül most Önöknek is megmutatok.

Visszaidézzük a Szentkúti adventi készülődést

Bár a Karácsony elmúlt, az Adventet már magunk mögött tudjuk, az év legbensőségesebb időszakának felidézése újra feltöltheti lelkünket. A zene dallamán keresztül ismét elhozzuk pár képkocka erejéig azt a csodálatos érzést, melyet a Mátraverebély-Szentkúti, Nemzeti Kegyhelyen élhettek át azok, akik részt vettek az ünnepi eseményeken.

Erdő Ernő bácsi meséi – Az énekesmadarak

Akárcsak mi emberek, a madarak is hanggal kommunikálnak egymással. Némely madarak olyan dallamosan hallatják hangjukat, hogy fülünk szinte zenének hallja. Ezért neveztük el őket énekesmadaraknak.

Gasztro Percek – Velencei ragu

A vajon pirított vöröshagymára rakjuk a felcsíkozott sertéstarját, erre tesszük a zöldbabot, a hasábra vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, borssal, teszünk bele apróra vágott fokhagymát, és paradicsomlevet! Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és készre főzzük a ragut! Emellett egy másik folyamat is zajlik, ahol a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, a kifőtt szarvacska tésztával, majd hozzáadjuk a keményhabbá vert tojásfehérjét. Kivajazott és lisztezett Jénai tálba öntjük, közepére kis fészket készítünk, ebbe öntjük bele a ragut. Tetejére sajtot reszelünk. Sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Vadvilág – 2022-es esztendő első vadvilág képei

finomak, légiesek és átmenetiek. Az igazi Télben épp az az izgalmas, hogy senki nem tudja: mi történik 5 perccel később.

A teljes adás (26:00)

– Reviczky Gábor letette a Vadászvizsgát
– Visszaidézzük a Szentkúti adventi készülődést
– Erdő Ernő bácsi meséi – Az énekesmadarak
– Gasztro Percek – Velencei ragu
– Vadvilág – 2022-es esztendő első vadvilág képei

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Retarder nélküli Scania rönkszállító

Következő cikk

XXXLutz tovább terjeszkedik



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések