FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Az erdő finom

2022. április 8-án, egy különleges vacsoraest alkalmával, két év kutatómunka és erdőjárást követően debütált Miskolcon “Az erdő finom” könyvprojekt, melynek szakmai központja a Végállomás bistro&wine.

Amikor már úgy érezhette a törzsközönség, hogy mindent megmutattak nekik, egy újabb kalandra hívták őket, hogy együtt fedezzék fel a Bükk ehető és tiszta forrásból származó kincseit. Csütörtökön élő adásból jelentkeztek az erdőből, megmutatták, milyen alapanyagokat gyűjtöttek épp a másnapi vacsorára.

Rengeteg visszajelzés érkezett, az emberek megdöbbentek azon, hogy a látott növények, melyekbe eddig csak gyönyörködtek a kirándulásaik alkalmával, valójában a tányéron fognak visszaköszönni. Hitetlenkedve és izgatottan várták a péntek estét, melyről kivétel nélkül pozitív recenziók érkeztek, úgy látjuk, sikerült sokkolni, meglepni, lenyűgözni a miskolciakat.

Természetesen nem állnak meg ezen a ponton, a hétköznapokban is beemeltek egy szelet erdőt a Végállomás falai közé, étlapjuk és szezonálisan változó séfajánlatuk ételkínálatában mindig lesz erdő inspirálta fogás, melyet “az erdő finom” logóval emelnek ki vizuálisan.

A Végállomás csapata gasztrotörténelmet írt ezzel a vacsorával, mert éttermi konyhán eddig nem használt alapanyagokkal kísérleteztek, miközben a vendégeik környezetismereteit is bővítették, és együtt alakítják ki az erdei fine diningot.

forrás: MizuMiskolc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

25 ezer facsemetét ültetett Budapesten a Pilisi Parkerdő

Következő cikk

OLP - organikus lucfenyő porStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések