FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

600000 köbméternyi viharkár

A Német Erdészek Szövetsége szerint a “Zeynep” vihar katasztrofális károkat okozott pár napja Mecklenburg-Elő-Pomeránia erdeiben.

A Német Erdészek Szövetsége (BDF) becslése szerint a péntekről szombatra virradó éjszaka mintegy 600 ezer köbméternyi fa dőlt ki, vagy károsult. Ez kétszer annyi, mint körülbelül három héttel ezelőtt a “Nadia” hurrikán esetében. A BDF állami elnöke, Peter Rabe “hatalmas kárról” beszélt, amely nemcsak az állami erdőket érinti, hanem “katasztrófát jelent az egész erdőbirtokos közösség számára”. (FATÁJ: tehát “csak” ezen a területen közel egymillió köbméter faanyag károsult valamekkora mértékben.)

A “Zeynep” MV-ben is nagy károkat hagyott maga után – a tűzoltók állandóan bevetésen voltak, több ezer háztartásban nem volt áram.

A kidőlt értékek – faanyag – megmentése

“Zeynep” a Mecklenburg-Elő-Pomerániában egy átlagos évben rendszeresen kitermelt famennyiség felét törte össze. “Mindenekelőtt akut fontos, hogy a földön heverő értékeket a lehető legjobban megmentsük, és az erdőt újra hozzáférhetővé tegyük az emberek számára” – mondta Rabe. A következő 20 év igazi feladata azonban az erdőátalakítás, hogy a klímaváltozás során stabilizálni lehessen az erdőket.

Fotó: Jens Buettner

szerk: Tóth János, forrás: NewsI24

kapcsolódó:
Németország erdészeti szervezeteinek és erdeinek áttekintését adó, hasznos weboldal

Előző cikk

Roham indult a lakástámogatások miatt

Következő cikk

X. Lombosfa Konferencia Sopronban




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version