FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A CEPI új tagja a CSAOSZ

A CEPI (Európai Cellulóz és Papíripari Szövetség) üdvözli legújabb tagját, a Magyar Csomagolási és Anyagmozgatási Szövetséget.

2021 utolsó hónapjaiban a CEPI, a papír- és cellulózipar európai szövetsége új tagot fogadott, a CSAOSZ-t, a Magyar Csomagolási és Anyagmozgatási Szövetséget.

A CSAOSZ több mint 70 tagot képvisel a csomagolás minden típusában és a teljes csomagolási értékláncban, a gépgyártóktól a forgalmazókig, beleértve a csomagolóanyag-gyártókat és az újrahasznosítókat is. Az ágazat képviseletének ez az integrált megközelítése nagyon közel áll ahhoz, amit a Cepi európai szinten is alkalmaz, hogy erősítse a papír- és kartoncsomagolási ágazat befolyását, lehetővé téve számára, hogy egy hangon szólaljon meg.

A szövetség tevékenységében fontos helyet foglal el a környezetvédelmi megfelelés. A CSAOSZ régóta működő környezetvédelmi bizottsága 1993-ban alakult, gyakorlatilag egyidős magával a szövetséggel, és a CSAOSZ elnöke, Bencs Attila a Magyar Nemzeti Környezetvédelmi Tanácsban is helyet foglal. Magyarország élen jár a zöld csomagolás terén, hiszen a kormány tavaly júliustól – az uniós jogszabályokkal összhangban – betiltott számos műanyag terméket, köztük a habosított polisztirolból készült habosított ételtartályokat és poharakat.

A CEPI-hez csatlakozás tökéletes a CSAOSZ részére, amelynek tagjai érdekei túlmutatnak Magyarország határain, a szövetség számos nagy multinacionális vállalatot számlál a tagjai között, és az EU környezetvédelmi, éghajlati és energetikai jogszabályainak egyre növekvő befolyása van az ágazatra. A CEPI kéz a kézben dolgozik az általa képviselt nemzeti tagszervezetekkel, amelyek az EU más területei mellett az egész közép-európai régiót, köztük Magyarországot is lefedik.

A CSAOSZ tagjai aktív szerepet terveznek vállalni a CEPI állandó bizottságaiban, amelyek hosszú távú stratégiai perspektívát képviselnek az ágazatot érintő kérdésekben, és amelyek közé tartozik a Környezetvédelmi és Biztonsági, az Éghajlatváltozási, valamint az Energia-, Erdészeti és Újrahasznosítási Bizottság.

Idézetek:

Bencs Attila, a CSAOSZ elnöke: “A CSAOSZ nagyon büszke arra, hogy tagja lett a CEPI-nek, az egyik legrangosabb európai szövetségnek. Szeretnénk megosztani mottónkat: a csomagolás védi, tájékoztat és megmenti a környezetet.”

Jori Ringman, a CEPI vezérigazgatója: “A Cepi örömmel várja a CSAOSZ aktív részvételét, és különösen nagyra értékeljük legújabb tagunk nagyfokú szakértelmét a csomagolás dinamikus ágazatában és annak integrált értékláncként való megközelítésében.”

Forrás: CEPI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Háromoldalú együttműködés a Pilisborosjenő körüli természeti környezet védelmében

Következő cikk

Mutasd a drónod - megmondom ki vagy...



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések