FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom

A térképen piros színnel jelzett megyékben/országrészekben van érvényben tűzgyújtási tilalom.

Az elmúlt időszakban a sok éves átlaghoz képest kevesebb csapadék hullott. Az erdőben és az erdő környéki területeken található  könnyű holt biomassza (elszáradt tavalyi gyep vegetáció, avar) nedvesség tartalmát a szeles, napos időjárás tovább csökkentette és sajnos megemelkedett a tűzeset szám a javasolt megyékben. A legutóbbi csapadékzónából sem esett megfelelő mennyiségű csapadék és következő 72 órában sincs esélye a meteorológiai előrejelzések alapján a tűzkockázatot érdemben csökkentő csapadéknak. A javasolt megyék termőhelyi és állomány viszonyai kedveznek a nagyterületű erdő és vegetációtüzek kialakulásának.

A javasolt megyék állományviszonyai és az emelkedő szabadterületi tűzesetszám és a leégett terület növekedése miatt véleményünk szerint indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése és a tűzgyújtási tilalom életbeléptetése.

A korábban kihirdetett megyéknél volt szórványos csapadék, de nem elegendő a holt biomassza nedvesség tartalom megfelelő szintű növekedéséhez.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. február 17 (csütörtök)-től az alábbi megyékben elrendelésre kerül a tűzgyújtási tilalom:

  • Bács-Kiskun
  • Csongrád – Csanád

fenntartásra került a tűzgyújtási tilalom az alábbi megyékben:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • Heves

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH – ERDŐTŰZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Célunk a jövő (fa)építése

Következő cikk

Indul a kisvasút Szilvásváradon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések