FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Indul a kisvasút Szilvásváradon

A kirándulók nagy örömére újra indul a kisvasút Szilvásváradon, február utolsó hétvégéjétől. 2022. 02. 26-án, 9.30-kor gördülnek ki az első szerelvények a csodás Szalajka-völgybe, és hamarosan közlekedik a Mátravasút is, de a megszokottól más menetrend szerint! A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton idén teljes felújítás lesz, így ott teljes üzemszünetet hirdetett az erdőgazdaság.

Az erdei vasutak átfogó felújítása az EGERERDŐ Zrt. mind a három kisvasútját érinti. Azért, hogy a jövőben a kisvonatok még környezetbarátabb műszaki megoldásokkal és nagy biztonsággal és kényelemmel tudják szolgálni az utazóközönséget, időszakos üzemszünetekre van szükség, a tervek kivitelezése miatt. A három vasúttal kapcsolatban azok bemutatása és részletes menetrendje megtalálható az alábbi kapcsolók segítségével.

Gyöngyösi Állami Erdei Vasút (Mátravasút)

A Mátravasút Mátrafüredi szakaszán, a pálya teljes felújítása miatt 2022-ben nem lesz közlekedés. De a mátrai kisvasútbarát közönségnek sem kell teljesen lemondani a kisvonatozás nosztalgiájáról, hiszen a Szalajka-ház állomásig, egyelőre csak hétvégén és ünnepnapokon, majd 05.01-től naponta közlekednek a vonatpárok.

Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

A Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút felújítása – ahogy korábban már beszámoltunk róla – a kivitelezés fázisába ért, így a teljes pálya és gördülőállomány munkái miatt teljes üzemszünet várható 2022-ben.

Szilvásváradi Állami Erdei Vasút

Szilvásváradon az elő- és főszezonban korlátozások nélkül tervezzük a menetrend szerinti közlekedést. Ha az időjárás kegyes hozzánk, akkor 2022. február 26-tól március 31-ig az alábbiak szerint indulnak a járatok:

  • hétvégenként és ünnepnapokon indulás a Fatelepről 9:30, 10:30, 11:30, 13:00, 14:00, és 15:00
  • hétköznap indulás a Fatelepről 10:30, 11:30, 13:00, 14:00 órakor

Továbbra is szeretettel várjuk Utasainkat!

EGERERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzgyújtási tilalom

Következő cikk

Európai erdőgazdálkodás, fafelhasználás legjobb ötleteinek szabad tárháza



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések