FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Stora Enso négy papírgyár eladását tervezi

A Stora Enso értékesítési folyamatot kezdeményezett négy papírgyártó üzemének lehetséges eladására. A Stora Enso stratégiájával összhangban a papír nem stratégiai növekedési terület a Csoport számára. Az elidegenítési szándék összhangban van a Csoport stratégiájával, amely a megújuló termékek hosszú távú növekedési potenciáljára összpontosít a csomagolás, az építőipari megoldások és a bioanyag-innovációk terén.

A Stora Enso elidegenítésre szánt papírgyártó telephelyei a következők: Anjala Finnországban, Hylte és Nymölla Svédországban, valamint Maxau Németországban. Ezek az eszközök kiváló minőségű papír- és cellulózgyártó telephelyek, erős infrastruktúrával, valamint képzett és tapasztalt személyzettel.

“Azzal, hogy a papíripari eszközeink többségét eladjuk, jobban tudunk összpontosítani a meghatározott stratégiai növekedési területeinkre, a megújuló csomagolásra, az építőipari megoldásokra és a bioanyag-innovációkra. A potenciális elidegenítési lehetőségek felmérésekor olyan új tulajdonost keresünk, aki hosszú távon fenntartható jövőt biztosít a telephelyek és az ott dolgozó emberek számára” – mondta Annica Bresky elnök-vezérigazgató.

A Stora Enso négy telephelyét egy vagy több tranzakció keretében kívánják értékesíteni. A Stora Enso nem vállalt határidőt az elidegenítési folyamat lezárására. A megkezdett értékesítési folyamatnak nincs azonnali hatása a Stora Enso papírüzemeire, amelyek továbbra is kiszolgálják az ügyfeleket. A Stora Enso belgiumi Langerbrugge-i telephelye a csoporton belül marad.

A Stora Enso jelenleg öt papírgyártó telephellyel rendelkezik, amelyeket divíziós értékesítési, irányítási és adminisztratív funkciók támogatnak. A Papír divízió jelenleg összesen mintegy 2200 alkalmazottat foglalkoztat. A Papír divízió nettó árbevétele 2021-ben 1.703 millió eurót tett ki.

A Stora Enso megbízta a BofA Securities-t, hogy segítsen az értékesítési folyamatban.

Forrás: ipwonline.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

2023-ban kezdik építeni Ausztria legmagasabb új, fából készülő bentlakásos iskoláját

Következő cikk

A bioalapú hatóanyag elpusztítja a zikavírust, a koronavírusokat és az enterovírusokat




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version