FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Adomány ukrán menekülteknek

Négy általános iskolás korú gyermeket, két édesanyát és egy nagymamát fogadott be Ukrajnából Szakonyfalu, a Vendvidéken található kistelepülés. Az ukrán csoportot szombaton délelőtt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai lepték meg nagylelkű adományukkal.

Az egyik legnépesebb ukrán nagyvárosból, Dnipróból érkezett egy kis csoport Szakonyfaluba. A helyiek mindenben segítik az ukrán menekülteket, akik 1500 kilométert tettek meg idáig, városukban ugyanis reptereket és buszmegállót is robbantottak, így jobbnak látták eljönni onnan. 

Szombaton délelőtt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. lepte meg az ukrán csoportot csokoládéval, négy vadonatúj kerékpárral és 600 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Az adományt Bugán József vezérigazgató és Kutas Lajos, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság vezetője adta át munkatársaival az ukrán gyerekeknek és asszonyoknak, akik rendkívül hálásak voltak a felajánlásért. Rogán Valéria, Szakonyfalu polgármestere arról tájékoztatott, hogy a hétfős csoport a közelmúltban megújult tájházban lakik. A gyerekek iskolába járnak Felsőszölnökre, a két fiatalabb asszony a szentgotthárdi textilüzemben szeretne munkát vállalni, a nagymama pedig rendet tart a szálláshelyen és környékén. 

– Szívesen látjuk őket egészen addig, amíg nem rendeződik a helyzetük – zárta szavait a polgármester, aki köszönetet mondott minden támogatónak, külön kiemelve Bugán Lillát, a szakonyfalui Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, aki a csoport étkeztetésének költségét állta a megérkezés utáni napokban. Szakonyfalu lakossága korábban egy kisteherautónyi adományt küldött a határra, így is segítve a bajbajutottakat.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magyarország, Oroszország fa és fatermék export-import

Következő cikk

Dicséret illeti az erdészek munkáját



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések