FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Célba értek az első erdészeti segélyszállítmányok Kárpátalján

Forrás: OEE

Több mint egy tonna élelmiszert és tisztálkodási szereket, valamint másfél millió forint értékű gyógyszerszállítmányt juttatott el Kárpátaljára az OEE. A kárpátaljai magyar erdészek közvetlen kapcsolatot tartanak Ukrajna keleti régióiban élő kollégáikkal is, és folyamatosan közvetítik a legfontosabb kéréseket a magyarországi gyűjtést szervezőknek.

Az ukrajnai háború kitörésekor az Országos Erdészeti Egyesület azonnal az élére állt a menekültek és a Kárpátalján élő magyarok számára indított erdészeti segítségnyújtási kezdeményezéseknek. A Kárpátaljai Helyi Csoport tagjai folyamatosan tartják a kapcsolatot az egyesület titkárságával, és jelzik a legsürgősebb és aktuális támogatási igényeket. A kárpátaljai magyar erdészek nemcsak információval segítenek, hanem aktív szerepet vállalnak a segélyszállítmányok megszervezésében és célba juttatásában.

Az állami és magán erdőgazdálkodók első körben egy nap alatt 1200 erdei szálláshelyet ajánlottak fel a menekültek elhelyezésére. Ezt követően az egyesület az Erdészcsillag Alapítványon keresztül gyűjtést hirdetett a rászorulók megsegítésére. Az eddig befolyt összegből indították útnak azt az 1,2 tonna tartós élelmiszert és tisztálkodási szert tartalmazó szállítmányt, amely a hosszú hétvégén ért célba Kárpátalján. A segély fontos része volt még az a másfél millió forint értékű gyógyszerkészlet, melyet a helyi magyarok kérése és igényei alapján állítottak össze. A magyarországi felajánlásokból beszerzett adományokat a beregszászi járás 7 erdészetéhez és központjához szállították a helyiek kérésének megfelelően.

Az Országos Erdészeti Egyesület továbbra is várja a pénzbeli felajánlásokat az Erdészcsillag Alapítvány 11701004-20206442 számú számlájára, melyből elsősorban a kárpátaljai magyar erdészeket és rászoruló családjaikat támogatják. A felajánlásoknál a „Kárpátalja” közleményt kérik feltüntetni.

forrás: OEE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VárosFa program - Veszprém

Következő cikk

Településfásítási Program - Nagyigmánd, RétalapStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések