FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa program – Veszprém

Közösségi program keretében ültettek el 20 sorfát Veszprémben, többségét a Barátság parkban, ahol a mostani zöldberuházás mellett további fejlesztések is elindultak már.

Összesen 12 nyír- és szilfát ültettek el a Barátság parkban szerdán délelőtt, valamint további platánfáknak lett a végleges otthona a Veszprémvölgy is. A MOL-Új Európa Alapítvány által életre hívott „VárosFa” program első körben a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú városoknak írt ki pályázatot, amelyben összesen több ezer új fa elültetését támogatják.

Veszprém ezen a pályázaton szerepelt sikeresen, így idén tavasszal 20 új fát ültetnek el a városban, ősszel pedig ez továbbiakkal bővülhet majd.

Szerdán délelőtt igazi közösségi program keretében tették földbe a facsemetéket, amelyen részt vett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Barbara és Brányi Mária, alpolgármesterek, a Fidesz-KDNP veszprémi frakciójának több tagja, a VKSZ Zrt. és a VERGA Zrt. munkatársai, valamint a Fideiltas és az IKSZ veszprémi szervezetének fiataljai is.

A MOL-csoportnak egyébként nem ez az első és nem is az utolsó olyan programja, amelyben a társadalmi szerepvállalást és a fenntarthatóságot hirdeti. Óvodásoknak és iskolásoknak szerveznek edukcáiós programokat, a környezetvédelemmel kapcsolatosan, de a sportélet, az egészségügy és a gazdaságfejlesztés területén is vannak támogatásaik. Mindez a MOL-Új Európa Alapítvány gondozásában történik, amely szervezetet a cégcsoport a magyar kormánnyal közösen hozott létre a kitűzött célok megvalósításáért.

Hegedűs Barbara, Ovádi Péter és Brányi MáriaHegedűs Barbara, Ovádi Péter és Brányi Mária

Ami Veszprémet és a veszprémi fejlesztéseket illeti, a Barátság parkban több olyan beruházás is elkezdődött már, illetve körvonalazódik, amely új szintre emelheti majd a város ezen népszerű parkjának szabadidős kínálatát. Ezekről Brányi Mária beszélt portálunknak, aki elmondta, új játszótér építését kezdték el, a régit pedig felújítják, de jógapont, valamint egy vizesblokk is épül a területen nemsokára.

forrás: VEHIR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bútorlap üzem gazdát keres

Következő cikk

Célba értek az első erdészeti segélyszállítmányok Kárpátalján



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések