FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Trófea Fesztivál Tamásiban

Tamásiban, négy év kihagyás után, szombaton újra megrendezték a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált a Miklósvári Parkerdő területén.

Az idei év az első év, amikor több év kihagyás után, az eredeti helyszínen, megújult környezetben tarthatták meg a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált a Tamási Miklósvári Parkerdőben.

Az idei év az első év, amikor több év kihagyás után, az eredeti helyszínen, megújult környezetben tarthatták meg a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált a Tamási Miklósvári Parkerdőben szombaton, tájékoztatta lapunkat Czink Judit, az eseményt szervező Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár igazgatója.

Czink Judit igazgató ismertette, hogy ez annak köszönhető, hogy az elmúlt években elkészült a Dám Pont Látogatóközpont, mely meghatározta a rendezvény arculatát, és az ott lévő funkciókkal, attrakciókkal ki is egészítette azt.

A nap folyamán vadfőző verseny, interaktív kutyás bemutató, a Pántlika néptánc együttes három korcsoportjának műsora, a Tamási Koncert-Fúvószenekar- és a Tóth Vera Quartett koncertje, valamint disco várta a látogatókat. Emellett a parkerdő területén felállított számos helyszínen tölthették el vidáman a napot kicsik és nagyok egyaránt. Kézműves kirakodóvásár, trófea bemutató, hab-party, foci, kézműves foglalkozás, íjászat, ugrálóvár, arcfestés, óriáscsúszda, euro-jumping várta a látogatókat.

A vadfőzőverseny zsűrijét Vörös Krisztán mesterszakács, Jakab Jánosné mesterszakács és Gerván Kázmérné vendéglátós szakember alkotta. A verseny első helyezését az NSZK-s fiúk fantázianévre hallgató csapat érdemelte ki egy fantasztikus gímszarvas pörkölttel. A második helyet a Smokey Wild Hogs csapata nyerte meg, akik füstös erdei szarvaspitét készítettek, előételként szarvas pastramit tálalva. A harmadik helyen a Tamási Erdészet csapata végzett, egy különlegesen finom dámpörkölttel. A verseny különdíját az ÖKO Büfé csapata kapta meg, egy tépett szarvasburgerrel, amelyet lilahagymás lekvárral és baconchipssel körítettek.

Trófea Fesztivál a tamási parkerdőben

Forrás: TEOL

Előző cikk

Erdei ökoszisztéma helyreállítás

Következő cikk

Mégis mit kellene látni a lombkoronasétányról?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések