FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lechner új tulajdonoshoz került

A német LIVOS befektetői csoport márciusban vette át a szintén német Lechner konyhai munkalapokat és hátfalakat gyártó céget.

A Lechner számára a befektető keresése véget ért. Március 1-jével a LIVOS csoport átvette a Rothenburg ob der Tauberben működő vállalatot. A D. Lechner GmbH tevékenységét egy ún. “átruházó átszervezés” keretében az új társaságba, a jövőben a “Lechner GmbH”-ba alakítják át. A Lechner Svenska AB részvényei szintén az ügylet részét képezik. A németországi Rothenburg o.d.T. és a svédországi Strömsnäsbruk mintegy 600 alkalmazottjának munkahelye megmarad. A közjegyzői szerződéseket március 4-én hitelesítették.

Tapasztalt befektető áll a Lechner mögött

A LIVOS csoport tapasztalt befektető a német kkv-szektorban. Az ingatlanvásárlás mellett a hangsúlyt a német ipari ágazatok fejlesztésére és a reorganizációra szoruló vállalatokban való részvételre helyezi. Időközben a befektető portfóliójába nemcsak ingatlancégek, hanem gyártó cégek is bekerültek.

Dr. Hubert Ampferl, a Lechner csődbiztosa: "A LIVOS csoporttal egy pénzügyileg erős befektetőt találtunk, aki garanciát nyújt az üzleti tevékenység fenntartható fejlesztésére és a Lechner további innovációkkal történő jövőbe igazítására".

A személyzet is fellélegezhet. Az eladással az üzleti tevékenység biztosított. A termékportfólió és az alapvető piacok a DACH régióban és Franciaországban megmaradnak.

Az átszervezés minden bizonnyal érinti a Lechner-Holding AG magyarországi leányvállalatát a Lechner Hungary Kft-is. A cég képviselőjét megkerestük, hivatalos válaszukat várjuk. Információink szerint a hazai vállalkozás működését a tulajdonos-váltás nem befolyásolja, a jelenleg 65 fővel dolgozó társaság több mint 1,2 milliárd forint árbevételt ért el 2020-ban.

szerk: Tóth János, forrás: wohninsider

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

WELL Building Standard

Következő cikk

Raklaphiány alakulhat ki



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…