FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Martin Komárek sportfavágó munkahelyi baleset miatt elhunyt

A 45 éves Martin Komárek belehalt a 2022. március 10-én, csütörtökön történt munkahelyi baleset következtében elszenvedett sérülésekbe.

“A szomorú és tragikus hír, hogy Martin Komárek elhunyt, enyhén szólva is veszteséggel tölt el bennünket. Egy munkahelyi baleset miatt túl korán elszakadt a családjától. Az Australian Axemen’s Association Inc. a halálát gyászolva írta. Az életnél is nagyobb rajongója a Timbersportnak szerte a világon. Martin többször járt Ausztráliában, és az élet minden területén nagy tiszteletnek örvendett. Kivételesen nagylelkű ember, aki hiányozni fog. Az ausztrál favágó közösség nevében mély és őszinte részvétünket fejezzük ki Martin feleségének, gyermekeinek és családjának. Nyugodj békében barátunk, az emlékezetünkben a sportág értékeként maradtál és maradsz meg, amit annyira szerettél.”

A TIMBERSPORTS® Series szomorúan gyászolja Martin Komáreket, a kiváló sportolót, aki úgy alakította a sportágat a Cseh Köztársaságban és Európában, mint senki más. Hatszoros cseh bajnok, a Champions Trophy bronzérmese és három második helyezés a világbajnokságon Martin Komáreket a sorozat egyik legsikeresebb sportolójává tette. Martin Komárek imádta a sportágat, és a szélesebb közönség is rendkívül szerette és tisztelte.

“Martin mosolya, állandó segítőkészsége és a sport iránti szenvedélye mindannyiunknak nagyon fog hiányozni. Gondolataink és részvétünk a feleségével és három gyermekével vannak. A legutóbbi világbajnokságon a hallásvédőjére az volt írva, hogy ‘Fight fair’ – és ez az, amit a kezdetektől fogva képviselt. A versenyeken túl fáradhatatlanul elkötelezte magát a TIMBERSPORTS® mellett, fiatal sportolókat képzett, és értékes partner volt a sportág további fejlődésében. Martinnak mindig is helye lesz a szívünkben. Senki sem tudja betölteni azt az űrt, amit hátrahagy. Nagyon fog hiányozni nekünk.” – Szívből jövő szavak a TIMBERSPORTS® sorozat szervezőitől, a STIHL TIMBERSPORTS szerint.

“Nekünk és az egész timbersport-világnak megszakad a szíve Martin Komárek elvesztése miatt. Martinra mindig emlékezni fogunk fertőző mosolya és lelkesedése miatt, jószívű ember és alázatos lélek volt mindenki számára, akivel találkozott. Igazi vezetője és szószólója volt a csehországi és az európai timbersportnak, és segített kialakítani azt, ahogyan a timbersport ma kinéz. Martin kiemelkedő versenyző és bajnok volt a favágó világbajnokságokon, valamint többszörös Európa-bajnok és rekordtartó. Családját, feleségét és 3 gyermekét hagyja hátra. Reméljük, hogy tovább tudjuk vinni az örökségét, azt a szeretetet és örömöt, amit a timbersport közösségének nyújtott” – írja a Lumberjack Világbajnokság.

Ki volt Martin Komárek?

Komárek kiemelkedő versenyző és bajnok volt a favágó világbajnokságokon. Emellett többszörös Európa-bajnok és rekordtartó volt, valamint tagja volt az Ausztrál Axemen’s Association Inc-nek. A STIHL TIMBERSPORTS tagja volt, aki fiatal sportolókat képzett.

Martin Komárek gyászjelentését a családja fogja közzétenni.

Forrás: indideeco.com

Ezen a lapon található Martin Komárek összes eredményének felsorolása.

Horror! Összezúzta egy fa, amely megölte a híres bajnokot…

Martin Komarek többszörös fakitermelő Európa-bajnok meghalt egy balesetben, amelyben egy kidőlő fa összezúzta őt a csehországi Milevsko város melletti erdőben. Az esetről fakitermelő csapata, a “The Original Extreme Sport” számolt be. A helyszínre mentőcsapatokat, tűzoltókat és egy helikoptert is küldtek, de nem tudták megmenteni a 45 éves cseh életét.

Komarek az érdekes sportágak egyik alapítója, nemcsak hazájában, Csehországban, hanem európai és világszinten is. 2009 óta az egyik legnagyobb csehországi láncfűrész forgalmazó cég képviselője, és saját boltja is van a faipari felszerelésekkel. Nős volt, három gyermeke van – két fiú és egy lány.

Forrás: darik.news

Összeállította: MM

Előző cikk

Pilis-Dunakanyar fejlesztési együttműködés

Következő cikk

Városi zöldítés előnyei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések