FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Településfásítás – Maroslele

Helybeli óvodások és általános iskolások közreműködésével 30 facsemetét – 20 magas kőrist és 10 királydiót – ültettek el a falu közmunkásai a maroslelei sportpálya mellett. Az akcióban meghívott szakemberként részt vett Szrnka Mihály, a Délalföldi Erdészeti Zrt. erdőgazdálkodási ágazatvezetője is.

Fotó: Szabó Imre

Az országos fásítási program pályázatán nyert fákat azért itt ültették el, mert ezek várhatóan nagy lombozatúak lesznek, belterületen tehát a légvezetékek miatt aligha fértek volna el. Nagyjából 10 év múlva érik el azt a magasságot, hogy árnyékot adjanak – mondta a munkát irányító önkormányzati képviselő, Csordás Csaba.

 A növényeknek  a gödröket előzetesen a közmunkások ásták meg, és gondoskodtak a földlabdával elültetett csemeték tövének trágyázásáról, illetve öntözéséről is. Utóbbira a mostani száraz éghajlat miatt a későbbiekben is szükség lesz, de a gondozásra is ügyelnek. Még védőhálókat is kihelyeztek a vadkárok megelőzése érdekében. 

Fotó: Szabó Imre

Maroslelén nagy hagyománya van a fásítási akcióknak. Ültettek fákat az utcákban, a közintézmények udvarain, olykor magánadományozásból is, de volt példa arra is – meg is írtuk – , hogy a helyi polgárőrök ültettek el néhányat.

forrás: délmagyar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – április 28.

Következő cikk

A fákat a jövő generációnak ültetjükStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések