FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Településfásítási program – Aszód

Aszódon harminc facsemetét ültettek el a Településfejlesztési és Üzemeltetési Osztály munkatársai, amelyek a Településfásítási Program keretében kerültek elnyerésre. A város négy pontján (Richly Emil park melletti füves terület, Tél utca melletti játszótér, Pauler Tivadar u. – Kómár Gyula u. közötti tér, Falujárók útja) végzett munka az OEE által delegált erdész szakmai felügyelete mellett zajlott.

A fák a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-től érkeztek.

Fotó: Pestiné Nagy Orsolya

A huszonnégy amerikai hárs és hat keskenylevelű kőris fácska 10-14 cm törzskörméretű, magasságuk 2-5 méter. A pályázati kiírásnak megfelelően minden fához 3-3 támasztókarót, takarómulcsot, védőrácsot biztosítottak, emellett minden igénylőnek egy-egy madárodút is küldtek. A facsemeték a támasztókarók között viszonylag védett körülmények között cseperedhetnek, de levegő- és zajszűrő faóriássá válásukhoz az is szükséges, hogy mi is vigyázzunk az épségükre. A Településfejlesztési és Üzemeltetési Osztály munkatársai a városi kertész irányításával, a közterületek virágosítását is hamarosan indították volna, de a hideg időjárás miatt várhatóan csak a nemzeti ünnep után kezdhetik el a munkát.

forrás: OrszágFásítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VárosFa program - Szeged

Következő cikk

VárosFa program - DunaújvárosStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések